TUNGGU HARI NAK BERSALIN.SUAMI CURANG.

Apa ye korang buat bila dapat tahu,dapat bukti suami curang? Siap phone sex lagi dengan betina murahan takda maruah.#bantusharing

21 Balas

suami saya curang masa pantang..dia dh mula curang dr saya nk bersalin smpai saya pantang. skrg saya kumpul je bukti kalau smpai ke berpisah, saya akan pastikan dia takkan dapat penjagaan anak dia. sbb semua kos saya kluar even nk besalin, beli brg anak dr dlm perut smpai kluar, saya yg tanggung. dia tak membantu lansung. so semua bukti saya ada. just kalau awk nak serius, awk boleh dakwa perempuan tu. buat report polis, bg bukti skali. ada ye dlm undang2 dan undang2 syariah. boleh didenda wang dan penjara maksimum 2 tahun ye 😌

3y ago

sebab tu pentingnya bukti. supaya senang nak dakwa. saya pernah baca dalam iium confesion, dia buat gitu laa bila laki dia yg masa dia kahwin tu kosong smpai la ayah perempuan tu bg tanah untuk bisnes smpai dh berjaya laa. tup2 curang dgn janda. dia kumpul semua bukti, dakwa dedua. last2 janda tu dtg mintak tarik dakwaan. tak ke malu 😂

lelaki mcm ni kalau fikir logik mcm x masuk akal kan.yelah kita kawen sbb nk settle down.nk build a family.knp perlu curang?x penat ke diorang ni eh?kesian ank2 bila brlaku prceraian.slh 1 sbb sy rs knp lelaki curang sbb bila dah kawen feeling zmn brcinta tu makin lama makin hilang.sbb byk bnda nk fikir.zmn brcinta x perlu fikir blnja dapur,bil2,urusan ank2 kan.tp smpai bila kan mau brseronok dgn betina lain.dia akn ulang bnda yg sama jg.xkn nk curang nk smpai mampus?sorry sis sy emo sikit sb geram la ramai sgt isteri traniaya.ank2 bersepah sb bapa x brtggjwb.

saya baru alami... mula2 memang tekanan.. sampai hb,berat dan darah drop giler... sampai dr sggs masuk wad.. tp bila pikir anak kecik dkt rumah.. saya minta masa seminggu tuk baiki balik.. alhamdullillah semua okey balik... saya cuma blh ckp dkt sis.. sis pikir kan anak jew.. jgn pk kan suami... ank akan still bersama kita sampai bila2... saya skrg dah okey.. lbh kan masa dgn anak.. sllu ckp dgn baby akan buat kita tenang😊

.siapa xsedih insan yang patut beri sokongan saat kita mengandung tp curang dgn perempuan lain.pikir secara rasional dan positif....demi nyawa y ada bersama kamu...baby xbersalah...skrg fokus utk diri sendiri dan bayi dlm kandungan.satu je nk pesan laki curang bukan pengakhiran hidup kamu.bkn masanya utk menangis.tp menangislah utk cari kekuatan utk bangkit dr rasa sedih.tarik nafas dan melangkahlah ke depan...pasti ada sinar bahagia di hdpan

hurmmm pyh skrg nk cri lelaki yg setia even dh kwenm..bersabar puan...sy yakin rmai dlm apps ni pun prnah rsa ap yg puan rsa...skrg ni puan xyh pkir psal hal tu...nt puan stress, bg msalah dkt baby dn puan sndiri...kdg2 prmpuan tu xtau suami puan dh kwen...biasa la lelaki xkn mngaku berkahwin even perut pun dh kedepan...tp klu dh 40an muka pun cm dh bapak org, prmpuan tu pun boleh pkir kot...

Saya kurang pasti berkenaan ni Puan. Tapi kalau Puan rasa mahu keadilan. Lebih baik Puan rujuk dengan yg lebih pakar, pejabat agama. Pergi pejabat agama bukan untuk cerai sahaja Puan, puan juga boleh minta pendapat dan minta nasihat untuk setiap masalah. Saya doakan semoga Puan dan suami dapt menyelesaikan masalah dengan baik ya.

Try bincang dgn suami. If suami tak berikan kerjasama dan masalah adik ni menjejaskan kesihatan diri sendiri dan kandungan lebih baik minta keizinan suami utk duduk bersama keluarga sampai habis pantang. Fokus utk diri sendiri dulu. Semoga Allah kurniakan kekuatan untuk adik terus kuat dgn dugaan ni.

pedulikan suami tu focus kat baby tu je lebih penting ... klau mommy stress nnti effect kat baby tu kesian .. lps dh hbs pantang nnti baru fikir mcm mne ... saya pun pernah rasa jgk mcm nie dpn2 plk tu bkn belakang sy fikir baby je masa tu

u must be strong for the baby..ape2 pn but keputusn yg bijk..jgn guna hati yg tgh mrh utk buat keputusan..timbang tara blk everything keburukn n kebaikan dia..yg penting pasti ke boleh maaf kn dia n went back like everything before..

erm.. sama kisah bella astilah. adik ni mesti cantik kan. selalu org cantik ni mmg kena duga mcm ni. adik kuatkan semangat ya. yg penting jaga kandungan tu.