baby 9bulan

Anak lelaki sy berumur 9bulan dan masih menyusu badan.Dan dia langsung tak nak minom susu formula.Tapi bila beri minom air masak dalam susu btol laju je minom.Persoalan nya bole ke kite beri dia minom air masak banyak2?? Ade kesan baek ke buruk ??

3 Balas

Baby bila kenal air kosong mmg akan ketagih dgn air kosong.. Sbb tu baby 1-5bulan tak digalakkan utk mnum air kosong.. 6bulan keats ja boleh.. Bila baby dah start mkn.. Bg siiikit2 ja air kosong..