makanan baby

Nak tanya untuk baby 6 bulan selalu beri sehari berapa kali makan?? Lepstu makan kene bagi die minom bape sudu air masak?

6 Balas

Boleh mula dgn sekali sehari. Ini fasa pengenalan. Baby baru nk kenal makanan selama tempoh kehidupan dia. Bape sudu tu susah nk cakap sbb Setiap Baby xsama penerimaan dia. (Jgn stress 6 bulan Masih fasa pengenalan) 💜💜

Saya bg mkn 1-2x je sehari, ikot demand baby sbb setiap baby xsama. Air masak pun xboleh bg byk sgt sbb baby masih perlu teruskan penyusuan smpai 2tahun

Paling kurang 2x sehari tapi nk bagi lebih pun boleh saja, tade masalah. Air putih tu bagi aja 5 6 sudu makan dia tu

2x sehari mkn.. Air tu akan buat tersedak.. Bg air susu je dlu sis.. Nnt² blh bg air putih.. ☺️

Saya bgi anak sya 2x sehari.. dan saya bgi dia minum susu fm lepas makan.. bukan air..

2x sehari