juz nak tanye

Kalau kite x minom susu pregy tp kite boleh gantikan dgn susu ape yee...thx semua..1st baby

25 Balas

Sy pun xboleh mnum susu. Mula2 ok tpi msuk 8 weeks tekak xboleh telan pula. Muntah ja.. Skrng sy bli susu kotak. Bekukan dlm peti sejuk buat mcm aiskrim bru tekak dpt telan.

Sy minum moeder. Susu biasa pun sy minum. Moeder ni sedap, insyaallah yg xminat susu blh minum moeder. (Sy bkn agen/penjual moeder)

Sy mmg tk bole nk telan susu preggy. Tp sy tukar mnum susu HL. Doc pun suggest susu HL sbb susu formula byk kandungan gula.

Sis boleh try susu HL & tamar milk. Saya pun tak dpt telan jugak susu pregy so amik alternatif lain supaya baby kekal sihat

Saya tak minum susu pun... Sbb alahan dengan susu... Minum ja kompom muntah balik.... Saya just makan ubat kalsium je

awl2 dlu sy mnom susu preggy jgk lame2 dh xslre n mls bancuh sy mnom je milo or dutch lady coklat

Selalunya dokter kan kasi ubat calcium untuk bby.. Katanya untuk placenta tak silap saya..

Kalau betul2 tak boleh minum susu, kena mintak dgn doc pil kalsium

Sye susu semua x blh masuk.... Sye ambik tablet calcium...

Sy minum milo ganti dgn susu.. Mmg x blh telan susu ni..