why my bby bump still small????

already 12weeks but still small like I'm not pergant? ..but the other already have a bby bump when 12weeks ?..it bcause my height or my weight?

384 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

hehehe no need to worry. usually if this is your 1st baby, the bump is going to show abit later and its only 12 weeks. but sometimes it depends you just need to wait and see. mine suddenly getting bigger when it reach 2nd trimester. the baby said, "surprise!!!" hahahaha

Baca lagi
5y ago

right hehehe

sis....12week tu baby masih kecik lagi dan masih muda lagi...kalau sis nak baby bump start 12 week ini...nanti dah 30week ke atas, dah besar macam mana dah perut sis tu....kalau sis berbadan kurus, kot2 dah jadi tong bila 30week nanti macam saya...dah jadi doremon, saiz baju bukan lagi 3XL....bersyukurlah yaaa, baby bump kecik tak payah susah cari baju dengan seluar....yang penting baby sihat, nak baby bump besar2, nak tayang dekat mana??

Baca lagi

normal laa, kecik masih tu....orang lain 21 week baru nampak baby bump...baby dekat dalam pun baru besar mangga kali....sabarlah, yang penting dia sihat, apa nak dihairankan baby bump kecik semua orang tak sama....doa yang bagus2, bukan sedih2 sebab baby bump kecik jaa....yang penting baby tu sihat...baby bump tu tak kena mengena dengan baby di dalam....ada yang dah 8bulan tapi baby bump kecik...okay ja diaorang, tak meroyan

Baca lagi

That is not a big deal. My bump got visible in the late 7 months. As long as ur doctor didn’t say anything about your pregnancy, there’s nothing to worry about. You should be grateful for not having a big giant tummy yet. So much restrictions with a big giant tummy if you must know. Just be grateful that you’re pregnant and the baby is healthy. No need to worry about unnecessary things.

Baca lagi
TapFluencer

You really no need to worry dear. Im 24 weeks pregnant & my belly is the size of what a 2/3 month pregnant belly would look like to most. My first pregnancy also goes same, always thought something must be wrong if Im not showing as much as I should be but doctors say baby is really healthy and bigger than she should be at this stage, Im just not showing much ✌🏻🙂

Baca lagi

saya juga baru nak komen , bila stalk sis ni rupanya nampak komen2 *2y ago* , means posting ni dah 2 tahun lepasss . ape lah apps ni , posting lama pun dia up balekkk . aduh sedddehhh 🤣🤣

3y ago

tuh lah scroll punya scroll komen2 2 year ago. . sy ni lak tgok dh 10month ago sis nih komen . 🤣 . apps ni up komen lama

Sy pon dah 12 week kandungan kembar. Sllu bca page klo kembar perut cepat nmpk. Tp mcm buncit lemak je. Tnya kwn yg ada pgalaman kembar pun dia ckp 4 week dh nmpk perut. Tp tetap husnuzon biar perut kecik yg penting my babies are totally fine. Mybe sbb baka kecik kan. Next monday bru scan. Tolong doakan sy 😍

Baca lagi

Sy 4 bulan baru nampak baby bump ☺️ so sis sabar ye , baby bump ni akan ada cepat atau lambat bergantung pada badan , kalau kurus kering cepatlah baby bump nampak tapi kalau perut memang sedikit buncit sebelum preggy memang lambat nampak 🤗 sy baru 4 bulan , baru nampak baby bump nya tu pon tak besar sangat macam preggy 3 bulan je 🤭

Baca lagi

Sy pun 12 mggu tp blm rasa baby bump tu sbb d tutupi lemak😂😂😂 xtau bbybump ka lemak tepu

11mo ago

saya pun 12 week. dan jenis byk lelemak. tp baby bump mmg dah nampak sbb klo lemak die lembut kan. ni die rasa keras dan klo baring pun nampak la timbul sikit😅

TapFluencer

biasa tue sy mse ank pertama prut mmg xnmpak brat pun susah naik sbb morning sickness truk sgt bila dah 8 bulan bru nk nmpk bby bump nie second pregnancy bru 3 bulan perut dah nmpk maybe first pregnancy kne czer kot tpi bdan x berisi mna pun so stiap bdan n pregnancy mmg xsma janji mak n bby shat.