why my bby bump still small????

already 12weeks but still small like I'm not pergant? ..but the other already have a bby bump when 12weeks ?..it bcause my height or my weight?

384 Balas

Jgn risau sis..insyallah normal tu. Sy ni dh 8 bulan(32 weeks) dh skg tp prut cm 5 bulan je,cm bncit je. Sy tnye doc pkar hr tu mse check up,die kate ok je sbb ble scan bby pn ok je..brt pn sme ok. Doc ckp bby sy dok dlm2..die xdok dpn2 prut,die dok kbelakang sbb ruang prut sy luas. Sbb tu la prut sy nmpk kcik..

Masa pregy anak pertma , pregy 5 bulan baru nmpk baby bump tu pun kecil sgt .. dont worry sis , smpai msa dy akan mmbsar jgk .. untung bby bump xbsar , nnt strech mark pun xde , nak buat aktivti harian tak terlalu sukar .. apa2 pun bersyukur jla dgn apa keadaan skli pun yg pntg mommy dan baby sihat ...

Saya esok masuk 5bulan pun kecik org ckp mcm buncit je . Yg penting baby sihat n rasa gerak2 . N setiap kali checkup yg sy nk tgk degupan jantung dia . Kecik ke besar ke xpenting 😊

4y ago

Saya 17minggu dah dpt rasa . Tp smua org xsama .

dont worry dear. so long baby is healthy ok je. byk faktor buatkan baby bump tu berbeza. ada kulit perut tebal cepatlah kelihatan baby bump nya. ada yg baby nye jnis kedepan. tu pun cpat nmpk. ada yg jenis mcm melambak perut nye..mksdnya memenuhi ruang. tu lmbat sikit kelihatan bump nye

Baru 12 weeks, don't worry la. Sy masa pregnant ank sulung 25 week baru nampak baby bump,still boleh pakai seluar jeans lg. Cuma bila dh masuk ank kedua, pregnant seawal 14 weeks dh nampak sbb perut saya buncit 😂. Yg penting baby membesar dengan baik dalam rahim you.

Saya dekat 5 bulan masih tak nampak sgt pun dear. Hehehe. Org ingat saya mcm biasa je. Tapi kalau saya pgg perut, baru nampak sikit. Itu pun sikit🤣🤣🤣 takpa awak. Nampak atau tidak, janji baby dalam kandungan sihat walafiat dan baik2 je. Jangan dgr cakap org😂

Saya dah 36week pon still tk nmpk perut, kalau sesape tngok saya pon dorg ckp cm tk mngdung pon .. Ada yg tk percaya yg saya mngadung sbb perut tk nmpk, smpai laa 36week 4day saya selamat bersalin still perut tk nmpk sngt..

4y ago

berat baby berapa sis?

saya pregnant masuk 5 bln pun sama perut x brapa nampak lg.. kecuali time baring tu bru ada timbul.. tp selera makan masih kurang... mungkin angin dlm badan kot yg menyebabkan sy selalu sendawa kuat dr 1 bulan.. sampai sekarang

If we have skinny or slim body, don't worry sis. Its normal. Me myself 12weeks, tak nampak pon. In 18 weeks /20week, can see lah. Even small, don't worry. As long as the doctors didn't say 'your baby is small. U need to consume this and that' So chillax. 😊😊

Lama2 nanti ada la tu. Buat masa sekarang sy nampak mcm buncit je, hehe. Tu pun baru 18week nampak. Pada saya, nampak atau tidak baby bump tu bukanlah isu yang terlalu penting. Yang penting ialah kandungan dalam keadaan baik dan kita sentiasa positif 😊