minum air gula

Alamak next week kene minum air gula.. mommies blh share x experience dan ape rase air gula tu?

28 Balas

Saya masa mula2 nak minum dulu,nampak cawan dia 😮 besar ya..kk pny air gula x de perisa,dan saya jenis x minum air manis..first time minum dlm 3x teguk jugak lah..alhamdulillah x muntah,cuma mcm terkejut lah,gula pekat gila2..rasa mabuk2 sikit tu adalah..second time minum,allahu,tekak dah x leh time..berkali2 menelan,sbb patient sebelah saya pun x leh nak telan air gula tu..dah kita sekali terpengaruh😂slow2 je sis..janji jgn muntah..itu yg penting..kang muntah azab nak minum sekali lagi..biarkan lambat,biarlah nurse nak marah suruh cepat telan,jnji kita x muntah air gula tu ya..

Saya minum perisa oren , pahit2 skit bg saya . Minum tu x ade masalah , tp nk menahan 2 jam tu susah skit sbb perut kosong kn , nasihat saya jgn terlampau bnyk bergerak klu awk cepat mabuk , nnti 🤮🤮🤮🤮 sbb saya lpas minun air gula tu , saya teman suami saya pegi buat keja dya skit , dlm kereta , goyang2 kn , saya rasa loyang , hehe . Semoga semua nye dipermudah kan dan baik2 je utk awk 🥰🥰

dia ibarat air manis without ice so manis la hehe.. take time n relax.. mindset sndiri tu penting utk +ve kn diri sndiri.. ada yg boleh one shot terus.. ada yg take time slowly mnm.. sbb tanak rasa pening.. depends on individu.. yakin pd diri.. jgn baca experience org yg ckap boleh mendown kn diri kita okay.. sy dua kali dh mnm alhamdulillah ok..tmbhn dh berpuasa dia jd haus n lapar.. hehehe

kalau minum kat KK air gula tu banyak gelas tinggi. Hebat lah sape boleh minum sekali teguk. Saya minum berkali-kali sampai lah habis. Tak perlu takut sebab dia biasa je takde lah teruk sangat. Boleh je minum relaks relaks, air pun suam okay je bagi saya. Cuma yang malas tu nak kena ambil darah dulu before and after minum air gula tu je.

Hi sis🙋‍♀️first time sy minum aritu, tak sangka dia semanis itu 😭 tekak saya terkejut smpai terasa pedih gak la tekak tu. Tp, nurse dh pesan 'Jangan muntah ye. Kalau muntah, kire batal & tak boleh amik darah on that day. Kena puasa lagi for the next date yg kena minum air gula.' kuatkan semangat sis💪💪💪demi baby.

4y ago

Btw, saya tak dpt telan sekali gus sbb sy takut termuntah. Jadi, sy minum je berkali2 asalkan sy tak muntah. Do it according to ur pace sis. Chaiyok💪💃

Air gulaaa sumpah sedap, minum seteguk je terus agaknyaaa sebab lapar ken tgah puasa. Lepas dh seteguk tu minum sikit air masak bilas tekak.. Jgn risau in shaa Allah tak munth. Saya dh dua kali kena minum air gula sebb berat baik mendadak tpi alhamdullilah result tde kencing manis 🤗 good luck awakk 😘

Bg sy la rasa mcm air sirap yg manis tlbih gula.sy minum air gula biasa je x ad prisa.sy minum dua kali teguk.sy x tarik nafas dari idung amik nfas dari mulut je sbb x trasa sgt.pstu kena rlax lpas minum tu trus sy dduk sapu minyak angin kt idung, tngkuk dgn dada.jgn pkir nk muntah.pikir yg positive je..

Saya minum berteguk2 sis..sebab air tu hangat, tapi tak la panas sangat..mcm minum air teh o tu..tapi rasa dia masih boleh diterima..cuma aftertaste tu mmg out la..lg2 bila nk sendawa..apa pun kena positif..hidu somthing yg boleh hilangkan loya..goodluck sis..

dh try isnin baru2 ni, Alhamdulillah ok ja minuk rasa oren minum dua kali teguk habis, pastu raya la loya semua nk muntah kan tp kena tahann dua jam takut kena minum lain nnti, hehee good luck mind set kena cakap sedapnyaa ayaq nii

Rasa mual sebab pekat sangat. Tapi ok je. Ada yg cakap kalau x nak muntah minum sekali teguk. Tapi sy tak larat sekali teguk. 3 kali teguk jugak. Yg penting jgn pikir apa2. Minum relax2 je