Minum air gula

Ada mommies yang ada experience kena minum air gula tak ? Share sikit ? #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

puasa dari pukul 10 malam hari sebelum minum air gula tu. tak boleh makan ye, boleh minum air kosong je, jangan seksa diri. masa minum tu, sikit sikit, terus telan. jangan kemam air gula tu pastu baru telan. ohh, saya kurangkan makanan / minuman manis dalam seminggu sebelum nak minum air gula tu. kena berkorban la sikit. 🤗

3y ago

Thanks for the tips sis 🥰

Ada. Nak bagitau, sebaiknya awk tunggu je dkt klinik tu sampai ambil darah @ tggu dlm kereta jika mampu/larat. Takut kalau ada alahan bau mcm sy. Sy haritu balik rumah lps minum air gula. Baru je buka pintu rumah hidung terus tangkap bau dapur terus muntah. Semoga berjaya.

3y ago

You're welcome. Tggu lama juga dlm 2 jam utk ambil darah lps minum air gula. Standby mknn & air. Nanti dh ambil darah dh boleh mkn minum mcm biasa.