Minum air gula

sya nak tnya berapa week ya blh minum gula tu...klau bru 11 week blh sdh ka?

20 Balas

Takde org blh bagi jawapan sis. Rajin2 lah bertanya kat KK. Nurse akan bgtau. Sy suka bertanya kalau time appointment. Bila nk cucuk kancing gigi? Bila nak minum air gula? Biasa nurse akan tgok buku pink kita, baru dia akn bgtau bila. Sbb setiap org tak sama.

Ikut klinik/kk..mcm sy anak 1st 12w dah minum gula sbb umur lebih 25. Pastu sangkut.haha.anak ke 2 & 3 minum awal jga 12w sbb dah ada history.klu xda sejarah lewat sikit kot

Rasanya depend pada kk n condition mommies jugak kot. Saya minum air gula 10w. Reason sebab umur da 30's + n jarak anak dekat. Kena rajin tanya nurse😊

Kalau family xde sjrh kencing manis..bila kandungan 5bulan bru kna mnum air gula..kalau prent ad kencing manis,awl lg dh kena mnum

sy minum air gula time 10w sbb ada sej. keluarga kencing manis.. tp skrg belum dpt result lagi... next app. baru tau.. harap semua okey

5y ago

Samela..sy pn mggu lepas dh kena minum..mggu ke 12..sbb sejarah kluarga kncing manis..

Emmm..skrg x de excuse dah kot.. Asal buat buku pink..mesti diorg check semua.. Xpe... detect awal..senang nk kawal pemakanan

Air gula ni semua org kena minum kew, sbb kndungan sya daa 7 bulan 2 mnggu tpi nurse tkde ckp pape pun psal air gula,

5y ago

Umur 23 xde kturunan kencing manis

air gula nie bk kite yg pilih sis.. masa check up nti nurse yg akan bgtw bila... tgk keadaan kite cmne...

Nnt durg kc thu bila bru kena minum air gula.. if parents ada kencing manis, lagi awal durg kc minum..

sy minum untuk ptma kli nanti mase kandungan 6 bln