kawan² boleh tak share tips@pengalaman minum air gula.. saye kene minum air gula esok 😢, rase cuak.

2 Balas

Pnglmn 2kali minum air gula (12w & 28w) 1) pkul 10 mlm (sehari sblm minum air gula) kne puasa. 2) dtg awal, so blh dpt air yg suam2, sng nk telan. Letak mindset siap2 kata air tu sedap. 3) bila mula minum, klu blh jgn stop. Klu rasa xblh, curi nafas then smbung minum cpt2. Most importantly, jgn muntah ya. Nti kena repeat. 4) lps hbis, jgn terus bngun. Tenangkan diri, bg air gula turun habis dlm tekak dlu. Slow2 bngun & pi cari kerusi dan rehat. Pkai minyak angin klu rse pening. Minum air pn sikit shj sekadar hilang manis kt tekak. So far, dua kali buat, dua2 result normal (12w: 4.2 - 5.5; 28w: 3.5 - 4.7). For me, minum kali pertama lg mudah drpd yg kedua. Sbb yg 1st sy masih ada alahan, yg 2nd selera tgh naik..masa ni struggle sikit nk hbiskn. Sy pn bukan jenis minum manis. So hopefully u can do well ya.

2y ago

tq doanyaaaaa

p awal² pagi..baru dapat air yg suam²..snng nak telan..mnum sekali gus jaa kalau boleh...lpas mnum jgn trus bangun..tarik nafas relax dluuu...jgn muntahkan nanti kna mnum lagi skali😂sediakan air masakk..kalau nk muntah minum air masak cpat²..🥰

2y ago

tak boleh muntah mase tu je ke. @ mase tggu 2 jam tu sis..? saye plak jenis x suke bende manis 😭 alahan kuat. risau dh sampai sakit kepala fikir. okay esok saye pi awal2.. picit idung aci ye sambil minum