air gula

Salam semua..blh share tak tips dan pengalaman minum air gula masing2..sy 1st tme minum air gula next week ? tq

20 Balas

Sy 1st time minum air gula hari tu. Rasanya tak la teruk sangat.. Masa minum hari tu 2kali shoot je.. Kalau berhenti jgn lama sgt, kena cpt2 habiskan. Kalau tk tahan bau, tutup hidung. Lepas minum tu boleh la kumur mulut guna air mineral utk hilangkan rasa manis dlm mulut. Tapi kumur jer ye jgn telan pula air mineral tu...

Macam saya start puasa pukul 10 mlm..esoknye pergi awal dekat klinik jadi tunggu tak lame.. sampai terus amik darah sebelum minum air gula..masa dapat air gula tu suam2.. minum sekali nafas je.. kalau 2 3 kali minum rasa nak termuntah jugak😂 Alhamdulillah amik result semalam doktor kata cantik xde ape2 msalah😊

3 hari sblom mnum air gula tu sy xmkn bnde2 yg manis..pastu sehari sblom mnum air gula sy moody sgt sbb tkot termuntah lepas mnum air gula esoknya hehe sbb sy xbleh lapar... tp alhamdulillah Allah permudahkan. sis mnum slow2 yer..anggp jer tgh mnum air cendolss..😅

Baru je lepas minum tadi. Air dia kaler oren sedapp je just maniss sikit laaa mcm ko terlebih bancuh gula sunquick gtuu 😂 sekali minum je jgn stop². Lepas tuu terus telan air masak. Senang cter xyah fefeling sgt time minum tu 😂

Jgn ingt mcm mkn ubt.. anggap cm minum benda manis.. elok minum bile masih suam2 tu.. bile dh sejuk takut kuar blk.. minum pulak jgn minum skit2 .. mnum byk2 sekali gus.. Insha Allah.. bole ..

alhamdulillah saya okay. dtg awal sebelum pukul 8, dapat air gula suam2. teguk dua kali, lega tk muntah ke apa. saya puasa mlm tu. air pun tk minum, senang nk lepas hehe.

Sy pnah minum... Pas tu minum2 muntah balik semula... Byk... Tapi sorok2 x bg tau nurse... Nasib baik x kantoi... Hahah... Klau kantoi kne repeat balik oiii... X sanggup

sy mula2 minum senafas je. minum laju2. pastu rasa pening2. tahankan jgk smpai 2jam xnk bgi muntah. kali ke 2 minum minum slow2 tpi bnyk. better sikit rasa. xde pening2.

Kalau mnum tu jgn mnum skligus. Nti mutah.. Mnum stgh dulu, pstu mnum lg. Tu bru ok.. Tu cr sya laa sbb sy pnh mnum skli. Nti bln 3 kene mnum lg msok 7bln😋

saya masa anak 1st.. 1st time mnum lpstu pening die xleh bwk bncg n muntah blik.. kne repeat.. 2nd time lps mnum,sye trus tdo duduk dkt kete.. lega 2jam berlalu