Keguguran kali ke 2 (kantung kosong)

Hai momies smua, sy bru lps keguguran skrg hri ke 10 pantang.. Kntung x membesar @ kosong... Sy x kne d&c kantung kluar hbis.. Thn lps gugur msa 16 week pon x kne d&c.. Doc nasihat kan setahun rest bru prgnnt blk, lps stahun sy prgnnt n gugur cbb kntung kosong.. Persoalan sy lps gugur kli ke 2 ni brpa lama kne gap/rest ya? Cbb lps kuar ward hri tu doc x gtau apa2 sy pon lupa nk tnya.. Ada x momies2 prggy lg lps 3 bln gugur? Sy plan lps 3 bln nk ikhtiar prggy lg tp org sekeliling gtau kne rest 2thn tkt keguguran berulang... Rsa confius plk.. #mommybuntu #advicepls

12 Balas

Hi sis, sya pun prna keguguran 2 kali '' yg first thn 2019 yg second 29/6/2020 tpi sebulan jak sya berpantang dan sya pun mcm tidak percaya bulan 8/2020 sya pregnant balik, igt kn mw perancang 1year tpi plain ALLAH tu lbih indah dri yg kita sangka '' yah siapa tiada sedih kehilangan anak yg kali ke2😭😭😭😭😭😭mmg sgt sedi tmbah - tmba lagi husband yg xhenti henti menangis 😢😢😢 Doa yg baik-baik sejak '' kita merancang Allah yg menentu kan 💞💞jgn mudah putus asa💕💕

sy pon gugur sbb kantung kosong. d&c mase 11week.. lepas 3bulan sy lekat balik.. kalau ikut nasihat doc, cube utk pregnant blik slepas 6bulan.. tp habis je pantang 2mggu, sy dh trus cuba utk prgnant.. bukan sbb xsyg diri atau badan, tp hati ni xkuat.. xkuat nk terima yg dh prgnant smpai 11 week, xjadi pastu berpantang xde baby.. rase nk cpt² ade pengganti..

3y ago

allahurabi, sy doakan yang terbaik untuk akak. moga Allah beri yang terbaik lepas ni. moga Allah ganti dengan anak yang soleh/solehah untuk akak... my first baby pun takda rezeki. alhamdulillah ni second baby.. doakan baby dan sy sihat dan kuat ye akak. doakan sy semoga Allah beri keizinan untuk sy menjaga amanah Allah ni dekat dunia ni..

better dapatkan nasihat dari pakar,sbb sejarah sy pulak,sy dah gugur 3 kali,ujung bulan 12 hari tu..sy bg masa kt diri sy rest selama setahun...then sekarang sy dah consume folic acid atleast 3 bulan,dan sy pegi berurut semula sblm ready utk mengandung...insya allah sy yakin rezeki datang dari allah..🙂

Pernah gugur , rehat 6 bulan . Lepas tu gugur lagi , saya rehat selama setahun lebih . Sekarang Alhamdulillah dah nak masuk 36minggu .

Allahuakhbar.. Takziah.. Amal folic asid n rest dlm 6bulan..InsyaAllah semoga ad rezeki sis.. Amin

rest skurang kurangnya 6bulan. pastu skg blh stat mkn folid acid suami isteri

Better sis rest for awhile,. 😊 Apa2 pun sis dptkn nasihat dri pakar ..

kalau ikot sy dulu gugur bwh 10 mggu rest 6 month dulu..

.