ibu2 tlg sye ..

ada x ibu2 macm sy .. mmm sptutnya 9 minggu tp scan kosong + kantung size 6minggu ++ .. nak tnya masih ada peluang ke . sbb td doktor nak bg surat refer hsptal utk dnc tp sy mintak masaa lg 2 mingu ...

ibu2 tlg sye ..
17 Balas

ini pengalaman saya.. first scan dkt kk kecil ckp ada kantung, 2w lps tu g scan dkt kk yg besar, doc ckp ada nmpk tp kecil sgt x boleh bg taw umur baby.. 2w lps tu g kk kecil smla (yg mula2 g) doc ckp kantung x de, baby x de.. sedih gile tp gagahkan hati.doc siap ckp nk refer hosp utk cuci rahim, murung 1 hari..masuk kete nagis..x puas hati sy drive g scan kt swasta.. ya allah nampak babynye dh pandai2 tendang.. rupanya dh 13weeks.. kadang2 mesin die guna utk scan tu layak dihantar ke muzium.. lebih baik try scan kt swasta..2d pon dh clear.. Sy 18hb ni nk scan semula kt KK..klu die ckp x nmpk juga x taw lah..

2y ago

Ni yg sy takut nk buka buku pink kat kk. Stkt ni dah dftr kat klinik pakar OG, plan lahir pun kat hospital swasta. Bru 7 weeks 4 days doc scan dr vagina, terang sgt nmpk baby and blh dgr heartbeat🥰🥰🥰

Bg sy elok tunggu lg 2 minggu dan scan semula di klinik lain. Bg sy normal utk usia kandungan bila scan lari sikit dr anggaran usia kandungan dr kiraan tarikh period sbb tempoh persenyawaan apa semua kita tk tau bila secara tepat ianya berlaku. Banyak dah kes kt sini yg doktor suruh refer hospital utk dnc, tp bila scan semula tgk dh ada perkembangan dan ada bunyi jantung baby.

2y ago

semoga kuat sis . kita sama . doakan sy juga utk next scan masa 9 weeks rabu ne .

saya pun mcm sis, doc ckp saya silent misscariage sbb janin tak growth. skrg saya tgh tggu fasa gugur sendiri. doc bagi masa dlm sebulan utk saya. saya pun taktau knp lama mcm tu biasa org bg 2 minggu. takpe sis tggu je lagi 2weeks and scan semula tp jgn terlalu berharap nnti kita sedih kan, just expect the worse insyallah tak kecewa sgt. doa byk2 ya. we can do this 🙌🏻🙌🏻

2y ago

ye btul tu xnk dnc.. sy patup dh 10w tp scan msih 8w...skg pun tgh takut ni kene dnc mintk² dua minggu ni keluar lah scara normal.. sb sy xde bleeding lgsung🥲

saya pernah macam puan. tp doc bagi masa dulu 2minggu. doc cakap rahim kita Allah dah buat yg terbaik,kalau janin tu tak menjadi insyaAllah dlm 2minggu dia akan turun sendiri. kalau tak ada jugak baru scan lg. kalau memang konfirm tak ada baru doc refer hospital. Alhamdulillah cukup 10hari dr tarikh yg doc bagi,janin saya keluar sendiri pd minggu ke 11. keguguran bulan 18/07/2021.

2y ago

sis mula² dia keluar sendiri skaligus ke.. atau dia mcm keluar mcm haid dlu darah sikit² keluar

hurmm😑 jika itu doctor sudah ckp.. beliau lg pakar mengenainya.. situasinya sama Mcm saya juga..doc ckp kantung kosong n BG surat refer hospital UTK pemeriksaan..😔 saya doakan semoga sis lebih tabah hadapi dugaan dan cabaran juga dipermudahkan segala urusannya.. kuatkan semangat n think positif🤲👌👍💪😘

Saya pun kantung kosong Dr kata blighted ovum. 10minggu 1 hari semalam dah turun sendiri. Dr bg masa 2minggu untuk turun sendiri. Alhamdulillah semalam dh keluar kantung tk smpai 2 minggu lepas jmpa Dr. Sis doa byk byk dia turun sendiri. Saya semalam time dia nak turun tu dtg contraction kejap pastu terus keluar.

2y ago

Saya ke swasta je sis. Sebab dari awal mmg ke swasta. Nak pegi hospital pun boleh je sis.

Saya sedang menghadapinye..ikutkn 23hb nk scan lg utk tgk kalau2 ada heartbeat..tp Allah tau ape yg terbaik..pagi td, bleeding terok and kuar darah ketul2..terus ke KPJ n doctor cakap kantung n uri dah kuar..cuma 19hb ni kena datang lg utk tgk kalau ada lg sisa2..klu ada, kne dnc la.. #3rdbaby #12weeks

saya pun lari juga . ikutkan 7w 6hari tapi scan 6w 3days . tp doc scan nmpk kntung dan baby dlm 0.5cm kcil lg . hihi .sy kna dtg scan lg 4w lagi . doc bg ubat so kna mkn je .

bg sy..kalau kandungan tak jadi dia akan natural turun sndiri..so dun worry..bg masa..tgk lg 2weeks..mana tahu dah nmpk baby..try scan tmpt lain plak ok

klau 9w sama mcm sy tp dah nampak baby n heartbeat . apa kata dgr ckp doktor n refer hosp sis? lagi tepat n lagi teliti.. InsyaAllah dpermudah urusan sis ya..

2y ago

sy mintak 2 mgu lg utk scan .. nnti bru pergi dnc kalau xd rzekii 😂