sedih

Ada tak yang mcm saya. Kadang2 rasa down g check up sorang2. Seronok tgk org lain ada yg husband teman. Kadang2 rasa mcm husband x ingat pun ada anak dia dlm perut ni. Kalau tak update, dia x tanya Faham dia penat kerja. Tp perasaan ni ??? Sebelum ni janji nk g check up sama2. Hakikatnya...hanya mampu merancang . Masa tak mengizinkan Kadang2 rasa down jgk Tp cuba pujuk diri. Hanya mampu berdoa supaya cekalkan hati, kuatkan semangat. Deki anak.. ?

195 Balas

Sis.. Jgn sedih2.. Tak elok baby rase feel kite tu... Fikir positif, husband tak ikot sebab keje, rehat ambik tenaga sbb nk sediakan keperluan kite and baby nnti.. Sye husband tak follow pon pegi check up sbb die shift siang, sye g sndiri.. Tp bile siap check up, sye bgtau die perkembangan anak die.. Keadaan kesihatan sye.. Sis try lah update kt husband bile abes check up, cerita everything pasal perkembangan baby dlm perot kite, Dh dgr degup jntung ke, doktor kate baby membesar sesuai ikot perkembangan normal ke.. Sbb kdg suami ni dorg tak paham mende kalau kitr xcter.. Hahhahaha 😋

Relex la sis.. X pyah nk terasa hati.. Saya ank 4.. Memg selalu g chek up sendiri.. Nk motor jew.. Hahaha.. Ape ape info tentang kandugan sy bg thu husband time dia blik kerja.. Kadang dia ha.. Ha.. Kan jew.. Tp kita faham dh dia pnat kerja.. Kalo kebetulan tarih kita chek up dia cuti baru ajak g klinik sama.. Dh la pergi chek up sendiri.. Usung ank yg lain sekali g klinik.. Sulung 6 thun, no dua 3 tahun, no 3 setahun, skg mengandung ank No 4.. Kadang org sekeliling terkejut.. Muda lg tp ank kecik kecik berderet.. Sampai nuse tnya ank xda sape jaga ke kalo nk g klinik.. Sy jwab tak da

Jgn sedih sis .. Saya dr start anak keempat suami tk pnh dh hntr Saya cek up.. anak yg sblm²nya suami yg hntr sbb Masa tu Saya tk pandai bawa kete lg😄.. Tp Saya tk pnh rasa kecewa atau sedih , slgi suami tu tunaikan tanggungjwb dia sbg suami Dan ayah dgn baik ..itu dh bsr maknanya pd Saya ..setakat cek up tu ,Saya selalu pegu sendiri je .. tp suami akn kol ,Tanya dh blk blm.. Ttg hasil cek up ,saya yg akn buka mulut dlu bgtau ,barulah suami merespon ,klo hrp dia Tanya mmg tk lah😂.. Stay positive je sis .. yg penting Masa bsalin nti suami sis Ada di sisi sis ..

takpe siss. positive jeee jgn sedih2 yee. sy lg suruh husband sy xyah ikut. kesian die just duduk xde buat ape. tu pon kalau dpt duduk lah. kk dah la ramai orangggg. kalau xdpt duduk dah kene diri pulak. baik laa die gi kije. hehe. bg sy, better sy gi sorang je. senang sy nak gi sana sini (amek darah ke urine test ke jumpe nurse ke) ikut suka sy xyah tercari2 husband sy kt mane. haha. sis positive je yeee. mungkin sis boleh la bgtahu kat die, psl sis kecik ati dia xtnye update tu. communication tu penting. sy doakan husband sis faham perasaan sis :) take care sis :))

Saya awal pagi htr anak pg sekolah. Lepas tu pg kk. Anak sekolah dekat tmpt keje, so kalau hari cek up, kena patah balik sbb kk sama area rumah. Dah 32 weeks, br kemarin dg hubs sm2 gi klinik. Tp dia tggu kat luar sebab kerusi kat ibu dan anak tu utk ibu2 mengandung dan ibu2 yg htr anak yg cek up. Bkn kerusi utk suami yg teman ibu2, duduk then main hp. Sepanjang masa tu tunduk hadap hp je. Bini siap booking lg kerusi utk suami. Takda function kalau nda menunjuk suami teman pg klinik semata2. Byk je yg tak di htr suami.

Sabar ya sis. Sy pun buat masa skrg pergi sorang² sebab husband jauh pjj. Bila time bertuah je ada suami akan teman tu pun bila suami cuti lepastu sama tarikh dgn checkup. Sy ada alahan teruk dulu sekarang dah 5 bulan lebih pun masih ada lagi sikit². Sy xboleh lama² menunggu sy akan muntah akan nak pitam, ketar berpeluh². Sampai doc xsarankan sy dtg sendirian utk checkup. Tapi kuat jugak pergi sorang drive sorang. Tapi syukur alhamdulillah suami selalu ingatkan pasal checkup even xdpt temankan. Harap sis bersabar ya. Positif selalu.

Hakikatnya org lelaki ni xkn pernah tau apa yg perempuan mengandung rasa 😂 terimalah hakikat ni puan.. bgtau byk mana pon, diorg takkan fhm mcm mana risau nya kita bila baby kurang 1kick.. hb rendah ka.. kencing kotor ka.. keputihan ka.. wanita yg mengalaminya saja yg tau mcm mana perasaan tu.. org laki? Jgn harap deme nk fhm.. jgn tk percaya, kebanyakkan lelaki yg ikot isteri p checkup tu pon xde la tau keadaan isteri 100%.. so jgn sedih2.. rezeki masing2.. mybe puan ni bru lg pregnant kot? Nnti dh lama2 tk heran da..

Aku lg prefer Laki dok umah kalau setakat nak p check dengan misi Kat KK..buang Masa ja depa dok jadi tonggoi tgu Kita Kat luaq...kalau dengan doctor pakar ja suruh husband teman sebab kadang doctor nak bg advice Kat husband...kenapa la perlu nak rasa down kalau hang tgok Laki org lain boleh ikot depa p Klinik teman wife depa....janji anak sihat sudah la...hang dok down pikiaq benda remeh tu lagi menjejaskan pertumbuhan baby...ANAK DALAM KANDUNGAN TU LAGI PENTING babe🙄

5y ago

me too... prefer gi sorang sbb rasa rugi lak suami tu burn cuti lps tu dok tercongok menunggu lama2x kat situ... tgh larat gi sorang ni, better gi sorang... esok2x dah dekat nk due br la time tu suami teman...

Sy senang kalau suami boleh temankan tapi ada masanya saya kasihan melihat dia..dia tak akan duduk di kerusi..bila sy tanya knapa..dia ckp lagi penting org mengandung n ibu ada ank duduk..ada masanya dia akn tdur d kreta..bila dia x dpt pergi dia akn bagi tahu..sy sndri akn bagi tau prkembangan anak..sy x akn tunggu dia tnya..sbb sy tahu dia ambil brat tntg anak tapi dlm version yg lain..hehehe..sy sndri pun x fhm apa yg doc ckp..kalau dia ckp baby sihat..sihatlah tu..😂

Saya pun checkup xnak suami teman. Drive sendiri lepas balik kerja. Xnak susahkan suami. Suami pula keje jauh. Dan kesian dia tunggu lama2. Sedangkan checkup rutin biasa je. Tp scan doctor pun dia xde jugak hihihi. Xkisah pun. Sbb xnak susahkan dia tunggu lama. Cuma masa minum air gula je rasa patut dia ikut sbb rasa weak sangat. Tp menunggu pama gila lahh hihi. Jangan sedih2 atau down. Anggap je xde pape. Yg penting dia bersama2 bila nak jaga baby nnt. 😘