Rasa sedih sangat & hilang semangat

Hari ni tetibe sy rasa penat sngt dan down sbb nurse kata berat baby sy dah turun. Sy pregnant dgn anak no 2 lgi. So sy pun complain kat husband ckp sy penat sngt jaga anak sorang2. Klau sye nak masak resepi variety pun baby x bagi & suka mengempeng. Mak saya pun kerja so jaga bila free je. Husband ckp dia nak bawa Ibu dia ke sini. Kdng2 MIL sy stay 3 hari pun dia suka membebel. Tak pernah puji sye dan selalu cari kesilapan. Suka bagi baby benda2 yg sye dah banyak kali ckp tak boleh. So sye pun ckp kat husband mak dia tak tolong tpi suka membebel je. Sye dah terang kat husband sume benda yg mak dia ckp masa waktu husband takde. Tpi husband defend kaw2 mak dia dan tak support sye langsung. Bila sye share je benda, husband suka cari kesilapan kat mak saya pulak. Lagipun husband nk bawa Ibu dia utk permanent, bkn utk jaga anak sementara je. Saya rasa low sngt sbb tak boleh share ngan sesape. Husband sendiri pun tak nak defend atau support sye. Rasa mcm takde sesape utk sy.

2 Balas

burnout sgt dah Tu sis..Ckp terus terang dgn hsbnd..Akan dtg efek awak n baby..

3w ago

Sy dah ckp kat suami klau mak dia dtg, I nk je sewa rumah duduk sorang2 dgn baby. Suami ckp dia akn cuba cari penyelesaian tpi I tau sis benda sama topic sama akn wujud lgi.

balik umah fmly sendiri la

3w ago

Tak senang sis. Rumah fmly sy kecil dan tak selesa sngt nak jaga ank, susu sume.