Balik kampung beraya

Ada tak kat sini kandungan bawah 12w bakal balik beraya dekat kampung? Sy ada baca tak digalakkan utk kandungan 12w kebawah utk jalan jauh risiko keguguran. Betul ke? Saya baru je check upt semalam, positive baru masuk 5w. Bakal balik beraya ke terengganu dari selangor naik kereta.

26 Balas

InsyAllah semua nya baik² sis. sy bawah 5w, sy pegi hiking sis. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. anak sekarang dah nk masuk 9bulan. Alhamdulillah sihat. kita kene doa yang baik², fikir y baik², InsyAllah semuanya akan baik² sahaja.

kadang2 jgn dengar ckp org . aku balik 12jam dlm kereta ok je 🙄tu diaa.. jgn samakan kita dgn org. kalau awk rasa kandungan awak ok, awak balik je. kalau sy, sy takkan ambik risiko. bkn nyawa kita je kena pikir. kesian bby jugak.

kalau jalan tu ok xde terhentak2 mcm jalan tak rata tu ok je saya rasa. dulu saya keguguran masa 7w masatu sbb pegi jalan2 cameron. otw nakpi cameron tu kan jalan banyak xrata so terhentak. balik rumah bleeding n baby dh takda.

blh je kena byk² brenti.sy dr kl kelntan naik kete je....sy trm 1..merata..lgkawi cameron..naik tgga tinggi² kat boh tu...tp ikut kmampuan bdn kita msing...xsemua sama..

bergantung pda diri jugk sis.. sy haritu pnh kgguran buln 11.. skrg mgndung lg.. msa kndungan 10 week saya dr penang p melaka dan kl.. alhamdulillah tk dk apa apa..

Alhamdulillah sy dh selamat sampai di kg sungai petani - kelantan . kdungn 6w . semoga baik baik semuanya . balik awal sbb xnk dduk lama dlm kereta tkot jem nntii

saya 7w naik airplane + perjalanan 400km dalam kereta + jem . Alhamdulillah sekarang dah 5 bulan pregnancy. Ikut badan masing² dan minta nasihat doktor.

Boleh pakai pelapik utk support punggung. Lepastu berhenti dekat rnr utk luruskan kaki. Sy 1st Trimester jalan-jalan Bali lagi 🤣 sentiasa beringat jee

mcm mommy² lain ckp cuma klau nak balik jugak kerap kan berhenti kat rnr jgn duduk lama , dan pesan jgn pakai langgar aje semua lubang atas jalan ,

Ok je tu.. saya kl-penang masatu baru 4w.. siap jalan2 pagi smpai mlam berjalan kaki lagi. Pastu balik kl mcm biasa. Elok je skrng dah 10w dah