Balik kampung beraya

Ada tak ibu2 yg 35weeks keatas balik kpg perjalanan lebih 2 jam raya nnti?nak balik kpg tp risau takut terberanak luar selangor 😂

10 Balas

saya x balik raya kpg husband. kira2 ambil masa 2jam stgah jugak. sebab jalanraya x brpa bagus utk kita yg dh lebih 30weeks ni. sy masuk 35w dh. kami anak beranak duduk rumah beraya sendiri2 saja kali ini yg penting dkt dgn hospital yg kita nak bsalin tu.

sy 36w. balik kg dr kuantan ke kedah. 10 jam perjalanan. Anak 1st sy balik kg masa 38w. 39w terus bersalin. sbb nk bersalin dkt kg. ikut keadaan bdn kita jgk. klau rsau rasa xok better xyah. yg penting standby buku pink & brg2 utk masuk hospital.

x balik da makin x larat 36w ,melaka-ganu.. ade hikmah tahun lepas da balik raya sane, tahun nie turn joho plk, plan bersalin pn d joho. nk jalan2 jauh sikit pn pikir byk kali 😅 tambah2 kaki cepat membengkak..kalo blh nk raya rmh sendiri je😅

5mo ago

sama lah...anak first lahir Kedah ...tahun ni nk lahir Johor pulak lah

sy dri awal peknen stiap bulan suami balik pahang. kami kt kedah. perjalanan 5 jam lebih. ni raya nk balik sna lg dh 35week ni. xda masalah ap ok je sis. cuma hjung2 ni stanby dh la beg hospital dlm bonet keta tu.

Sy dri Johor 7am sampai 5pm Kedah...tapi kol 12 dh muntah...bkn sbb lapar...tapi sebab cuci kencing anak dlm kereta,hahahaha dh terbuang sehari puasa

Saya cadang nk balik pekan second raya😂 tapi kalau pagi raya tu bby pagi petanda semacam raya rumah jela kot 😁 saya stay shah alam

saya dh nk masuk 37 weeks, balik kelantan lebih dri 8 jam rasanya dlm kete.. so far ok. cuma letihh ddk position sama ..

Standby je bag dalam kereta. Perjalanan 2j30minit. Siap balik kl patah balik perak lg 😅 skrg dah 37w

Saya bawa je baju siap siap kot kot tengah beraya tetibe bersalin tak ada kabut sangat 😌

5mo ago

Sy pon cmtu jgk,stby siap2 dlm kete

Saya pun 35 weeks raya nanti. Duduk rumah je lah. Tak larat nak balik kl-kelantan.