Pregnant 9w balik beraya

Ibu2 semua.. Sesuai x ibu mengandung blk beraya awal kehamilan ni? Dri KL ke Terengganu..#pregnancy #advicepls

15 Balas

boleh je no problem. since awal pregnant saya ulang alik ke Sg Petani. Tak berhenti langsung untuk rehat pun pernah. then time raya sebelum ini jammed teruk, imagine jela berapa lama dalam kereta. but if boleh stop rehat regangkan badan sikit. kalau alami alahan, standby bekas bertutup dalam kereta.

okay je dear, cuma kena banyak behenti la kt rnr. sbb masih baru lagi. sy ritu 6weeks kl-pd so far ok la. cuma cepat sakit pinggang skit.. tp inshaAllah tkde ppe. suruh husband bwak dgn behati hati, elakkan terlanggar lobang jalan ok❤️

Saya 7 weeks, tak balik pun raya. Bukan apa risau balik nti terlampau penat semua, biasa la kalau dh dkt kg mst ada gotong royong masak kms2 semua, so kami decide taknak balik lgi, lgipun kami ni ttc 3 tahun, rezeki tahun ni lekat.

sy pun baru balik tganu 1/7 aritu. tgh preggy 7 weeks masa tu. just ready plastik lebih siap2 nnt sng kot pape. pastu berhenti je kt stiap rnr sbb awal2 ni kerap nk terkencing sikit. xleh nk tahan lama2 hahahah

Saya 7weeks jb-terengganu. Lagipulak suami jenis tekannn je minyak tu and kereta dia rendah. Masa tu saya duduk atas bantal sebab taknak bagi tekanan tu lebih . In shaa Allah semua ok.

Kalau badan blh tahan xpa sis.. seeloknya letak la bantal utk lapik bg selesa dan kerapkan berhenti. Sy dulu masa awl preggy, kalau lama sgt duduk sakit kat sciatic nerve tu..

Boleh je….sy dr awal pregnant sampai hujung trimester kedua kerja ulang alik jb-pahang setiap kali cuti sekolah 🤣 tp kena kerap berhenti utk regang2/pergi toilet

klau org yg rahim nye xkuat mcm sy kne slalu hti2..klau blh elak trjun lubang kt jln2 tu ..bwk kreta kne hti2..

bawak bantal letak di punggung dan belakang elak dari gegaran jalan tak rata ya.

Saya 5w kl-johor elok je.. takde masalah. Cuma sakit pinggang je la duduk lama.