Balik kampung untuk perjalanan yang lama

Assalamu'alaikum Siapa ada pengalaman balik kampung untuk beraya dengan tempoh berbelas2 jam di atas jalan raya? Keadaan ibu2 yang tengah pregnant ok tak? Boleh share tips. Terima kasih ☺️ #34weeks

2 Balas

waalaikumussalam.. saya kalau balik jauh, walaupun perjalanan sepatutnya dalam 7-8 jam je, saya tetap berhenti setiap 2 jam.. makanan dan bekal macam2.. rasa nak terkencing pun berhenti je tak tahan2, takut jd kencing kotor.. btw saya balik kelantan tp mmg sengaja ikut terengganu sbb banyak hentian..

Sy balik kedah biasa 5 atau 6 jam. Ni raya mesti berbelas2 jam berdasarkan pengalaman. Sekarang selalu rasa perut mengeras, tu risau kalau lama dalam kereta.