Time pantang raya pula agak2 boleh ke beraya dan jalan jauh?

Assalamualaikum dan selamat sejahtera sis, mesti kan runsing memikirkan pasal ni...hm siapa ada pengalaman begini...saya risau la time pantang tu masih dalam hari tak lepas lagi 44 hari ...boleh ke balik kampung dan beraya berziarah sedara mara rumah ke rumah

2 Balas

klau bersalin normal okaylah tp jln dekat2 jelah sbb sis pun x boleh mkn sembarangan sgt sbb menyusukan anak nnt. klau ttbe kena emergency czer mmg x dptlah. so lebih baik awak ddk rumah je biar org lah ziarah awak. awak berjalan sana sini mkn kena jaga. nnt takut susu bdn effect dkt baby sbb awak mkn mcm2. n lebih elok berehat. gerak2 dlm rumah je biar blood keep flowing

6mo ago

Terima kasih sis dah bagi pandangan dan nasihatnya. itu la saya pun fikir gitu juga

alaaa kite sama sis. dah la turn saya raya tahun ni. huhuhu.. mak sy sampai ckp beranak kt kg je lah. punya la nak raya sesama 😂😂 perjalanan 6 jam. runsing dh saya. husband sy mcm berat hati nk balik sbb dlm pntang. pastu baby kecik lg plak tu. risau pulak penyakit skrg ni. raya mesti ramai ziarah kan. due sy 5.4.2024.

6mo ago

saya due date 12/3 tu pun pantang tak cukup 30 hari rasanya. awak pula baru berapa hari berpantang... memang nasib tak boleh nak berziarah melainkan orang yang menziarahi kita. kalau setakat snap pic gambar beraya ok lagi kot . Dalam pantang takut nak jalan jauh