kencing kotor

Ada tak ibu2 dalam ni. Yg pernah kena kencing kotor masa mengandung?? Ade tak petua nak hilangkan kencing kotor tu.

46 Balas

Pernah..masa anak first..setiap kali seminggu sebelum nak jumpe doktor sy mesti minum air kosong byk byk..pastu bila dah kerap kencing tu inshaallah hilang..doktor yg bgtau sy suruh buat macam tu and alhamdulillah okay .. Tapi kalau tak jln jgk cuba mintak doktor..dia pernah tanya sy dulu nak ke bnde tu,kalau nak nty dia bg..tapi kena kerap bancuh then minum la .tapi sy taknak..sbb takut tekak tak terima .cuba dulu yg mne mne okay🥰

Sy pernah kna kencing kotor masa mengandung anak kedua.. nurse suruh bykkn minum air masak tp x tahan jg perut klau minum air byk2.. ada jg nasihat suruh mkn & minum air barli.. tp mmg susah nk jumpa barli.. jd caranya hanya mkn ubat yg klinik bg sampai tahap ketiga baru hilang kencing kotor.. doc mmg x bg ubat yg dos plg tgi.. dia suruh step by step dl.. yg penting jgn x mkn ubat yg diberi

Masa awal kehamilan saya kena admit ward sebab kencing kotor . Sebab saya tak boleh minum air langsung . Sampai kena masuk 8 bag air kat hospital 🤣 . Doktor suruh minum air minimum 1 liter sehari . Saya sampai letak botol air dekat bilik . Alhamdulillah sampai sekarang kencing kotor saya negative #20weeks

saya prnh kena. masa mule peknen dulu.. ubat doktor bgi utk kencing kotor saya miss jgk ubat kencing kotor. pastu bile doktor cakap jgn miss sbb bahaya utk baby alhamdulillah okayy kencing kotor saya.. paatu bile saya 34 weeks.. saya kena balik kencing kotor.. saya terus amek air kelapa..

Cuba minum jus kranberi yang ada jual di watson/guardian. Insya allah sis akan okay. Sebab first time i bukak buku pink chrck air kencing, air kencing i kotor. Selepas amalkan minum jus kranberi alhamdulillah keputusan air kencing i okay.

4y ago

Aah sis. Jus ni byk kelebihan dia. Dh cuba ke sis? Baru tengok noti you. 😘

Minum air kosong, kurgkn mknn or mnuman bgula. Sblm bg sample air kencing, basuh n lap dulu vagina bersih2. Amik air kencing yg kedua. Sy pn kerap kne jgak. Rajin tukar panty liner kalau kerap de keputihan

Saya baru discharged dr wad. 3 hari jugak kena tahan sbb sangkut kencing. alahan teruk sgt smpai xda air dlm badan. Doctor mmg pesan minum air byk2. at least 3 liter sehari.

ni tips paling berkesan bg sy yg pernah alami on off kne kencing kotor, beli yogurt kosong campur dgn air kosong sejuk dan minum.mmg mjadi n tak pernah kne lepastu.

Xpernah ... skrg dah 35w . . Minum air kosong 8 gelas sehari. . Sy kene minun air sejuk dalam peti, 😆 kalau minum air suam biasa, konfem muntah.

Bykkan minum air kosong & jgn menahan kencing... lg 1, pastikan panties sentiasa kering (lap dr depan ke blkg slps setiap kali buang air)