surirumah atau hamba?

4hari warded di hospital kes anak demam panas 🥴 balik rumah lepas discharge keadaan rumah yg sgt teruk .. periuk nasi dh tumbuh kulat kat dalam, singki penuh semut bau bangkai, baju2 yg saya rendam sblum warded sbb anak muntah masih berendam, peti ais lantai xpyh sebut korang faham2 sendiri.. tolong bg sy semangat semula, saya betul2 penat dgn suami mcm nii 🥴 saya berduit, saya rasa nak cari 1rumah untuk saya tggal berdua je dgn anak,tp sbb masih fkir saya seorang isteri Dan ibu rumahtangga, saya betul2 xkuat, suami anggap saya mcm hamba .. maaf semua, saya xtahu nak bercerita dekat siapa, saya jaga nama baik suami depan family, saya x nak suami nampak buruk, tp hakikatnya ......

23 Balas

kdg2 lelaki ni mmg tk reti sis ..nak kne ckp bru buat keje ...sy pon kdg smpai mrjuk ngn suami sbb biar kontang kanting sorg2 urus rumah ..tpi lama2 dia tlong la sikit2 ..kalau sy tggal rumah bpe hari mmg sy pesan tlong basuh periuk ke apa ke

alang² sis pulangkn suami tu pd mak bapak dia semula, lg senang hidup sis, kalo setakst tinggal asing je nt dia pandai dtg kt rumah lain tu, xpn nt dia canang sis isteri derhaka la etc sb nak tinggal asing dr dia, dah jd 1 hal pula

hsband keje ke tyme sis teman anak tu? kdg laki xde common sense.. kne slalu pesan.. klu da tw prangai nye mcm tu, x brubah tp msih sygkn hubungn suami istri, tutp mte & cri pnyelesaian lain.. mcm komen2 yg lain suruh amek maid..

hmm cuma nak ckp pengotor betul buat rumah mcm hotel je . mentang mentang bini rajin buat itu ini , ambik kesempatan . 4hari biarkan rumah mcm tu . haihh susahhh kang kalau ditegur , bergaduh . cara apa lagi nak buat bagi sedar ...

Hire weekend cleaner je lah.. Pasangan mcm ni payah juga. Nak ada keluarga, perkara asas dlm kehidupan pun tak boleh urus. Nak teruskan hubungan, kena ajar pasangan Sama2 jaga kebersihan. Buat jadual

ni mesti case mak dia tk pernah ajar buat keje rumah. sbb tu anak laki saya mmg kena push buat keje rumah. supaya jd manusia berguna mcm adik beradik sy. mak sy pandai ajar anak 💖

3w ago

hi sis saya owner posting .. saya pernah terdetik benda nii dalam hati, tp sbb mak mertua saya sudah meninggal, saya xnak mengata dia .. saya takut berdosa 😢 saya ada anak lelaki, insyaAllah dgn kudrat yg saya ada, saya akan ajarkan dia untuk sentiasa menolong buat kerja rumah 1hari nanti supaya tidak menyusahkan mana2 pihak kemudian hari 😭😭

kdg² sis kena bgtaw dgn somi buat tue ini..tp alau somi jenis buat dek je, nk xnk sis kna ajar somi..bukan nk jadi isteri derhaka,tp kdg² diri kita pun nk rehat..

hai sis, apakata sis panggil yg duk bersih ii rumah tu , x penat dh fikir lps kena warded ank or sis, senang x payah bergaduh ngan suami,

Communication is the main key in marriage Luah cerita sembang dengan pasangan Hari2 Saya pernah lalui

betul sis. laki ni kadang2 mcm budak2 xcakap xbuat.. kdg nak kena bebel mcm bebel kat anak2. 😅

4w ago

betul kadang tu penat ye nak bercakap je kan. tp tu la.. kalau mcm kita nak tinggalkan rumah tu mmg kena igtkan. tp kalau kes yg ni berat nanang la smpai dah berkulat bersemut pun masih xnak jugak cuci ni mmg ssh sikit.. takkan tu pun nak kena cakap kan.. bertabah lah sis.