Ragam 6 bulan

Hallo mommies. Ada tips tak macam mana nak ajar anak supaya tak mengempeng? Anak saya dari 4 bulan sampai umur dia 6 bulan.. kalau tidur mesti nak hisap puting badan. Tuhan je tahu betapa letihnya saya.. anak saya jenis kalau tercabut puting badan dari mulut dia, dia akan merengek..pinggang saya naik lenguh asyik tidur mengereng je ?. Please help me mommies.. almost 3 months peel anak saya macam ni.. dan everynight saya tak tidur sangat.. bagi puting tiruan anak saya tolak..alahaii

1 Balas

Syg betul kt mommy smpai tk boleh lps..saya pun sama..mesti nk tidur dgn myusu kt mulut..tp dh terlelap tu okay dah bile cabut.tp mulut tu nyot2 jgk..pahamlah lenguh tu macamne..tp sis lg power..

4y ago

Saya follow fb happy breastfeedng malaysia. Maybe tu mmbantu puan