Pernahkah anda terkena Yeast Infection semasa hamil?

Voice your Opinion
Ya, pernah
Tidak pernah
Tak pasti, tak pergi check

1247 respon

12 Balas

Saya rasa mungkin Sy tengah alaminya skarang. rasa gatal yg tk dpt nk ungkap dgn kata2. Garu sampai pedih2. area tu dh bengkak sebelah. sebab dia keluar biji2 mcm air bisa tu. haritu beli Dettol botol kecik, Sy tuang dlm 3 penutup berendam dgn air suam dlm bathtub. baru lah rasa lega, n biji2 tu dh meletup. maybe skrg otw nk kering tapi still rasa gatal tapi dh berkurang sgt. Saya sabun area situ pakai sabun bidara, lpstu cuci bersih. lap kering2. panties kene always tukar.

tengah mengalami 🥲 preggy baby first , ya Allah seksa sangat bila dh terlalu gatal. masa Dr amik sample dia pn kesian tgk area tu dh merah². Dr siap ckp " kesian nya awak , mesti gatal sangat kan" non stop dia ckp kesian. yg mengalami je paham seksa nya mcm mna . sampai bengkak lah area lebia majora tu. last week tiba2 jadi warna hijau , lepas Dr kasi ubat masuk dalam tu terus tak ada sampai skrg just gatal² je

2y ago

Sama lah kita.. seksa sangat2

yes pernah.. nak masuk trimester kedua 2nd pregnancy. gatalnya tak pernah rasa seumur hidup. sampai bengkak dan burning. siksa sgt2! ingat lagi time tu malam raya kat kampung husband, duduk bilik je menangis2 dgn husband sbb tak tahan. call doc, doc suruh masuk ubat lalu miss V. esoknya elok sikit. spoil mood raya 'tkejut' kite 😭

2y ago

ya, Saya haritu pun menangis2 depan husband bgitahu terlalu gatal sgt. mcm org gila dh. husband pon smpai tktau dh nk buat apa

pernah, masa preggy anak pertama. saya pulak allergi ubat. saya cuci guna air rendaman daun sireh.

mungkin la..dah pergi jumpe dktr die kate jangkitan bakteria..bg ubat mkn antibiotik n ubat sapu..

dia kena kat mana yer? saya kaki ada gatal² cam sopak garam tpi jap ada kejap xda..

alhamdulillah tidak penah

pernah masa pregy kedua

Alhamdulillah, Tidak

Tidak pernah