Gender

When is the earliest I get to see the gender through scan?

217 Balas

My first baby at 18wk. can see clearly he is a boy. But, this second time preggy i did my detail scan on 28wk can't see the gender. sebab dia songsang teruk dan kena lindung dia punya punggung. mau tengok muka dia pun susah sbb kena lindung tali pusat. Luckily, 36wk kepala dia sdh turun dab kaki dia sdh di atas. andd its a girl😘. Buat la detail scan seawal belasan minggu mcmtu. baby blm besar lg kan😂

i ponntk scan gender lagi..tdi saje² tnye nurse..nnti 19hb ni scan utk ape..tgok gender ke.. terus kene marah.." ckp klu nk tgok gender g klinik luar..klinik krjaan klu ade rezeki je dpt tgok.. byk bnde yg doktr nk tgok mse scan"..aaaa mne i tahu sbb tu tnye.. mse nurse mrh.. sedih terus rse #makngadung

2y ago

Boy😍😍😍😍😍😍ada nmpk pistol

Sy 20 minggu semalam, tnye nurse kk, boleh ke thu jntina dh ke Klau scan, dio Kate mne boleh thu Lgi , 32 minggu bru boleh thu jantina, sy pom diam jelah 🤗🤗 kite excited nk thu ank first🤣 jwabnye begitu pulak , Klau klinik swasta nk tahu jntina , bby bpe weeks ye ibu²? Tq

1y ago

Dah boleh tahu laa. Doc tu yg malas nk godek kita lama2. Kalai klinik kk nk tgk gender ikut rezeki. Kalau nmpak doc bgitau sebab depa nk scan benda lain

Hari rabu follow up klinik kerajaan check up utk scan 20 minggu,semasa doktor scan, tanya doktor gender baby, doktor kata masih kecil xnampak lagi, rasanya doktor xnak bagi tau, minggu ni Ahad nak pergi private clinic buat detailed scan & gender scan.

2y ago

Saya pun 19 minggu pergi checkup dekat kk dr bgtau jee gender.. dah nampak baby boy.. pastu xpuas hati pergi swasta mmg btul baby boy.. elok je dia kangkang huhuu

i da masuk 20 weeks.. waktu chckup doc 19week5dys ..aritu i scan my baby tapi jantina x nampak.. doc kata baby kepit kaki malu mungkin.. pastu klu nak scn lagi waktu baby masuk 28weeks emm tapi i x sabar nak tengok jantina my baby emm tapi bole ke kalau nak scan baby bnyk kali?? sebab nak tgok jantina baby.??

3y ago

doktor yg klinik saya selalu pergi kata, xdek masalah nk scan banyak kali, xde bagi effect buruk pn

Kalau sy...sy scan dgn pakar... 16weeks paling awal boleh nampak kalau x silap...kalau dia kta tu pompuan...x bleh naknharap sgt...takut dia sorok pistol...tp..klau dia kata boy...sbb Ada pistol...memang cnfirm dahla...tp mcm sy..3 org anak sy mmg cun...yg ke3 perempuan...kebetulan dia kangkang....

klu sy 20weeks doktor scan ..sy tanya doktor apa gender ,dia kata mcm bby boy tp still X confirm lg coz mbe perut blemak tu yg susah nak confirm Kan 😂..nti 5 April ni refer to pakar sbb pernah czer 6yrs ago so nti dorg akn confirm Kan gender lah katanya 😁

Masa 16weeks saja scan sebab perut rasa tak sedap tapi baby tunjuk pulak nampak baby boy, tapi doc sarankan buat lagi sekali lepas 20w sebab awal sgt takut tak confirm. Next week nak scan lagi 21w 😊

3y ago

Amin aminnn 🥰❤️❤️

saya 20 weeks...daaaa...siapa mcm sya angkat tangan☺☺☺

1y ago

Sama.. 5 bulan dh

Sy buat details scan on 17weeks...doc ckp depends on baby jgak then bile scan alhamdulillah baby sgt bg kerjasama he shows his penis..all the right way doc ckp haaa see his bebird & this one his testis 😅