Breast pump

Wajib ke tak beli ek ? Firstime mummy to be ?

29 Balas

I housewife, dulu memang tak standby pun. Ditakdirkan baby masuk nicu sebab kuning, mommy tak stay ward sebab dah crowded. So kena la jugak beli pump hantar bekalan. Actually perlu kot rasanya, untuk stok susu, and untuk elak bengkak susu, pump every two hours, kadang baby minum tak betul kosongkan breast.

Breast pump Tak diwajibkan untuk mana² ibu ada..ikut keperluan masing-masing, kalau bekerja memang kena beli la supaya dapat pum susu untuk dibuat simpanan.. kalau tak pum susu untuk memang akan drop susu, kalau suri rumah seeloknya direct bf je sebab ibu dan anak sentiasa bersama 😊😊

Sy housewife. Still beli. Tak rasa ianya wajib tp keperluan. ☺ sbb ada kenalan sy czer, anak premature. Xdpt nak bf direct sbb kena masuk nicu. Dia terpaksa pump susu utk bg anak dia minum kat sana. So elok beli sbg preparation tambahan. Apapun terpulang pada mommy. 🙂

Ikut pengalaman sy baru lepas bersalin anak pertama.. Perlu beli pum sbb kita tak tahu mcm mana keadaan kita dan anak.. Mcm sy ceaser dan anak plak masuk nursery jadi tak dapat nak susukan anak. Hari ke 2 bersalin payudara dah membengkak.. Jadi kena pam

Baik beli je siap² sbb klau xkeja pun masa dlm pantang tu ade masa baby xnk susu so breast akn bengkak dan sakit..sya pump n simpan susu tu letak date skli boleh guna bila baby xckup susu☺️

sy suri rumah tpi sy beli juga sbb sy xtau brsalin ank mcm mne . dlu prnh ank pertama xbeli last2 ank sy kne thn NICU lame . bnd tu pula kne pkai tpi sy xd . trpkse picit pkai tgn tok buat stok .

4y ago

Beli je sis ,kat shopee sy beli baru RM15

Standby beli je sis...I preggy 3rd pon beli sbb mula lepas bersalin susu byak n breast cpat full bla bby tgh tido, so pump susu utk standby stock dlam peti....

kalau awak suri rumah tak wajib pown sebab anak 24 hours ade bersama. kalau bekerja wajib sebab kena pam kalau tak production susu akan drop.

Standby.. Harus jek hukumnya.. Sbb bila baby breast feeding kanan.. Belah kiri pun meleleh.. Kalau tadah lambat.. Kalau pump laju sikit n byk

Terserah sis, sy HouseWife tapi sy beli jugak breast pump, kalau susu banyak senang sy pam keluar boleh simpan dalam pack n letak dalam peti