Pump Susu

Salam... Nk tnye semua ibu2 yg ade dlm ni... Wajib ke beli pump breast?? Sbb sy baru nk lahirkn ank pertama... Sy ibu yg tk bekerja... Wajib ke kena beli pump breast tu??

3 Balas

boleh beli n guna, tp cari ilmu pasal bf, jangan jd mcm saya, baby umur 3days kena warded jaundice, pakai pam sbb nak bekalkan utk anak di wad, tapi keluar bbrp titis je, terus stress nangis2 sbb rasa saya ibu gagal tkleh bg susu kat anak. lepas 1w baru saya tahu, susu awal2 mmg sikit, patutnya saya marmet je, perah guna tangan terus masuk bekas. penting; perah guna tangan, urut, tuam sejuk &panas

Beli yg manual pon okay kalau sis taknak beli yg mahal2.. standby je😄 ataupon beli milk collector utk tadah sbelah lg breast bila u tgh breastfeed baby. So takde lah basah2 baju hehe💕 lg 1,standby breast pad.. sgt3 lah berguna!

Waalaikumussalam. Sy pun surirumah. Bakal bersalin anak sulung,sy tanye pendapat adik beradik & kawan² better beli pump susu,cz takut tibe² ada emarcancy,bengkak susu. At least kita dah standby pump susu dekat rumah ☺

5y ago

Ada je orang pakai kongsi²,cz dorg dah tak guna,contoh macam adik beradik punya,sedara mara ke,kawan² blh je guna. Tp sebab sy semua ada baby,kena beli sendiri. Klu tak blh pinjam jugak dekat sesiapa yg kenal. 😂