Week 28

Ada tips untuk besarkan baby tak ? Firstime mummy to be ?

18 Balas

tayah besar² sis . bia kecik di dlm . besar diluar . ank sy lahir 2.4kg . skrg 3 bulan berat 6.5kg . hihi . payah uii beranak, mcm namatey teran . tu baru teran, belum serabut kene marah sbb slh teknik😆 givab nye lagi tp dipakse teran jugak . pdhl baby 2.4kg je pun 😆 kene gunting nye lagi . ahh tak leh lupa

Jgn besar2 sgt sis.. Sy 2 kli preggy bby besar 3.9 n 4.6..dua2 ikut bwah sis kluar.. Sparuh nyawa sis😅..x sggup sy koyak 3rd degree.. Skrg dh 39w bby ke 3..harap x besar la mcm kakak dgn abg die..

4y ago

betul😂.. sya skong

Uish baby besar sakit akibatnya sis. Elok nanti boleh bersalin normal jadi kne czer. Biar la baby tu berkembang dgn sendiri nya. Banyak kan makan vitamin untuk mommy preggy

Baby akan mula besar Lepas sis masuk 8 bulan.. don’t worry.. just makan makanan sihat.. jangan overeat takut kena kencing manis

xyah besar2 sgt sis.. biar besar kt luar.. sy pn nmpk ke gaye baby besar dlm perut, 26wk dh rase mcm xbape larat nk jln byk2..

Xperlu baby besar2 karang nak push bersalin pun jd susah. Yg penting sihat sempurna

Baby size normal lg ok 😁 saya kalau boleh nak baby keluar bawah 3 kg

Sy pon 28 weeks 1 days arini..berat BBY Bru 1.13kg..kecik juga BBY sy

Sy pulak risau... Mse scan 36wks aritu bby 3.2kg... Mcm mne ni yea

xpyhla.. nt masuk 9bln brt naik byk.. kan baby bsr ssh plak nk meneran

4y ago

tu kena berak dulu sblm masuk lb.. klu pnuh tangki nt misi masukkan ubt kt punggung utk berak dulu.. itula.. czer rmai xnk.. sakit lama