Kesan Pengambilan ZINCOFER ?

Usia kandungan sy 21minggu . Baru ni doktor bagi Zincofer utk sy amalkan. Hari pertama sy makan selepas sarapan pagi , tengah hari tu terus rasa berat kepala. Pening & rasa tegang bahagian leher. Terasa penat sangat. Hari kedua sy tukar makan selepas makan malam ... Rasa sakit kepala tu tiada . Tapi selepas subuh sy rasa lemau je . Tidur aje keja nya . Adakah ini kesan pengambilan zincofer ?

4 Balas

haah mmg kesan sampingan zincofer mcmtu sis.. mcm sy jugak hr tu kk bg msa masuk 2nd trimester. berapa hari je makan sy xboleh.. sakit kepala sgt bdn jd letih n mood swing jgk. hb pun drop..sy bgtahu nurse dorg tukar pda iberet alhamdulillah serasi

5mo ago

Okay , nnt nak kena inform nurse tu . Btw , sis jenis darah apa ?

sye pn x sesuai zincofer sis.... mkn malam sebelum tido... pastu sakit kepala n muntah... sye bgtau nurse sye x serasi zincofer, skrg tukar iberet mkn pagi... alhamdulillah serasi...

5mo ago

itu la... bile x mkn okey je... bile mkn jd pening2 muntah...

sama. jadi sy terus stop zincofer dan tukar kepada iberet. much better

5mo ago

x sis. sy beli sendiri di farmasi. sebelum tu sy dah maklum pda doktor xdpt nak mkn zincofer. jdi doktor bagi list ubat2 tambah darah yg boleh kita beli sendiri di farmasi.

try tukar ubat la