Tak Keruan

Hi Mommies Sejak masuk 11week ni sy jadi malas nak makan, tapi lapar ? kerap rasa loya & muntah lg² lepas makan zincofer, ganggu prestasi kerja hari ni pun x masuk keje & rasa lemau sentiasa, makan buah pun lepas tu loya n muntah balik ? sentiasa rasa mengantuk tapi bila cuba nak tido leher sakit & badan x selesa, kepala rasa ringan je, apa patut sy buat ye? #firstpregnancy

2 Balas

Kita sama sis.. sy pun wktu awl pregnant tak selera tgok makanan, cuma nak makan mee goreng je. Nasi dan lauk pauk memang tolak 100%. Kandungan masuk 3 bulan baru boleh hadap semula mkanan rutin

Memang kena hadap morning sickness ni sis ...tapi lama lama sikit dia hilang sendiri..tapi sis kena kuat kena makan juga..insyaallah semua akan pulih seperti sedia kala

5y ago

Sy igt masuk mggu ke 11 ni makin kurang alahannye, tapibrasa macam makin teruk je 😭 in shaa Allah doakan sy kuat ye sis, terima kasih, sy doakan sis dipermudahkan juga