boleh ke time pregnant ni mengidam nak makan ramen pedas boleh ke ??

usia kandungan baru cecah 8 week

3 Balas

Kandungan perisa dia tinggi garam.. Pengalaman sy dlu kerap mkn megi msa ank first la.. Dia gugur😢 lepas ank ke2 3 4 5 kalau dh tringin sgt sy rebus dlu, air rebus tu sy buang. Sy msuk kn air panas, msuk rencah sikit.. Tu megi biasa la. Klu ramen mcm megi kering kn

3y ago

Haah tu org kata air lilin dia.. Seelok nya klu utk ank2 pn blh buat mcam tu.

Masa awal preggy dlu sy pun makan ramen sbb tringin sgt.. tp bby sy gugur.. yg 2nd baby ni, sy makan ramen jgk tp masa bby dh besar atas 4 bulan mcmtu.. jaga diri sis.. klo tringin sgt makan la sikit2.. jgn smpai hbis 😁

3y ago

sbb sblm preggy pun mmg jenis makan pedas.. ttibe time preggy kne pantang semua yg pedas.. jd tringin pulak.. bila tringt kecur mulut.. ahahhaa.. moga baik2 je sis 😁

Makan sekali sekala tk apa. Jgn la makan kerap pastu banyak pulak, nama pun junk food. Mengandung ke tak mmg tk elok makan kerap dan banyak. Tp kalau teringin tu sekali makan cukup.

3y ago

Lepas tu lain orang lain penerimaan. Sorang cakap gugur sbb ramen tk semestinya awak pun akan gugur sbb ramen. Sy tk suka tgk org momokkan bab makanan sampai tk boleh makan konon akan gugur. Cuba makan sesuap dua, tggu kejap tgk reaksi badan awk sendiri mcm mana. Kalau tkde pedih ulu hati, teruskan habis sepaket yg dimasak tu. Lepas tu tunggu pulak reaksi badan mcm mana.