FIRSTMOM PUASA

tolong jangan judge . saya ada gdm dan gastrik , memang waktu tanya nurse x digalakkan puasa , tapi kalau nak try puasa boleh . kalau rasa tak larat baru bukak , tapi sekarang ni bukan sebab ibu yang tak larat , tapi sebab baby saya mengerasss je , check jantung okay . persoalann nya kat sini , kalau baby mengeras tu tanda dia lapar ke atau macam mana ye , ada berpengalaman macam saya tak ??? baby gerak je tapi x kuat lah 😀 ( 6 bulan preg) ( EDIT ) selepas berbuka ) alhamdulillah boleh jgk puasa harini , thnkyou ibu2 kongsi pengalaman . Harap esok pun Oklah puasa , saya setiap sejam cek jantung baby , jantung 145 , gerak2 jgk lah walaupun x kuat , dah lepas makan ni seronok pulak dia main2 dalam perut 🤣🤣 .

16 Balas

Dh try puasa tdi tp kul 2 ptg cmtu baby asyik mengeras je smpai rse sakit perut dgn pinggang ni. Last2 buka jgk.