Puasa pada kandungan usia 37w

Salam, saya baru start puasa, harini hari kedua puasa dgn baby. Awal2 tak puasa haritu sebab ada issue sikit. Sejak puasa ni, baby makin aktif pulak bergerak dalam perut. Apa tandanya ya? Boleh je kan teruskan puasa? Saya fikir baby mogok lapar je ni. Tapi takut jugak dia bergerak aktif sebab degupan jantung laju sbb dia lapar ke. Agak2 bahaya tak? Saya sendiri rasa ok je, tapi takut baby ni lah. #advicepls #firsttimemom #firstbaby #firstmom

2 Balas

Kn refer doctor jika puan risau. Klo xde pape masalah baby n puan boleh je puasa mcm biasa. Allah jaga inshaAllah😇

risau baby lapar. 37w ni dah full term, biasanya dah bole bersalin jugak. Jaga diri & baby tau.