Early Pregnancy, boleh puasa?

Saya baru 5weeks macam tu, nak tanya macam mana nak tahu yang badan kita tak larat untuk puasa sebab baby? Sebab kalau puasa memang akan lapar dan dahaga, saya tak reti nak bezakan saya yabg tak larat atau baby yang lapar 😅 #pleasehelp #1stimemom #pregnancy #firstbaby #advicepls #firstmom #bantusharing

2 Balas

Wajib puasa, tak larat atau takut mudarat mak anak dibolehkan berbuka. Tak larat tu rasa sakit perut, haus tersangat, badan lemah sgt + mgigil.

Klu ada morning sickness, tk digalakkan. Klu ok, cuba puasa dlu. Xlarat, bbuka. Nti ganti semula.