Assalamualaikum...nk tnye start Berapa bulan ibu mengandung boleh start minum susu ye mommy..

Tlg shear2

10 Balas

Dari awal pregnant @ sebelum pregnant pun dah boleh minum susu. X semestinya kena minum susu ibu mengandung. Ada org langsung x boleh minum susu waktu mengandung. Boleh gantikan dgn supplement kalsium. Tanya doc dulu

Waalaikumussalam wbt.. kalau xda keperluan utk ambil selalunya x disarankan sbb sstgh produk susu ibu ni tinggi kandungan gula ja.. takut sangkut gdm.. melainkan ada turun berat badan ke, loya muntah yg teruk..

Dari awal mengandung pun boleh. Janin memang dah start serap khasiat2 dari awal kehamilan lagi. Tapi puan susu ibu mengandung ni gula tinggi. Boleh minum susu tepung biasa. Susu low fat ke.

Sy tanya Dr kk boleh minum susu mengandung tak. Dia tak suggest. Katanya tu punca gula tggi. Klu nak minum susu dia suruh minum susu biasa kotak tu. low fat tanpa perisa

strt dpt tahu pregnant tu dh bole strt minum susu, ambil susu lembu if ade mslh berat kurg kan gula tkprlu ambil gula dlm minuman atau air kelapa bagus utk baby dlm kandungn.

1y ago

air kelapa ambil dlm trimester ke 2 dlm 23weeks ke ats dh bolee , sebb dngar org ckp baby kuat dlm kndungan 😅. sy amal kan masa 23weeks smpai la skrgg . if sis nak tahu lebih lnjut bole je tgk kt mna mana pagee .

dr awal kehamilan dh boleh mula minum susu hamil dah😉✌🏻

saya start dari usia kandungan 6week

Saya mula minum dari ttc 😅

Bila bila boleh

anytime