Susu untuk mommy yg baru preggy

Hi, wajib ke ibu mengandung minum susu? start berapa weeks ye baru boleh minum? atau diusia 4 weeks dah boleh start minum susu? susu brand apa yg elok ye?

4 Balas

Tak wajib pun dan amat digalakkan sebab sumber kalsium. Sekarang pun dah boleh minum susu. Semua brand susu OK , ikut serasi awak. Mcm saya, saya tak serasi susu yg ada: 1. lactose 2. gula tambahan 3. susu lembu 4. tinggi karbohidrat Saya ada alahan no. 1-3 dan ada GDM. Jadi saya pilih susu kambing DKE (no sugar & less carbohidrat (15g/ serving)

2y ago

🌻

Assalamualaikum.. Hi mommy to be. Tahniah mommy. Skrg pun dah boleh start. Minum susu utk preggy mommy amat2 lah digalakkan. Mcm sy ms prgnt tiga2 baby minum susu Wildan Original dan minum f1 shake HN. Memg tak skip. Utk dptkan fully nutrition. Mommy ainin dah brp weeks?

2y ago

waalaikumsalam . hi , sy dah 4 weeks 3 days . mcm susu wildan original ni boleh dapatkan dimana ye?

Sy minum susu rizki hilang skit mual2 nk muntah.. klau x , mual loya perut berangin mcm2 lah🤭 Alhamdulillah

Xkisah susu apa pun, janji awk takde alahan.