Susu Ibu Mengandung

Assalammualaikum hai Mommies semua.. Korang start minum susu berapa bulan ye. Pastu korang share la susu apa yg korang minum semasa hamil.. ?

14 Balas

Saya sepanjang mengandung dri awal saya minum jus mamariam tu. Mmg takde loya apa. Kalau susu saya minum wildan susu kambing. Bulan yang 9 baru minum soya. Alhamdulillah kulit bby putih cntik takde kuning apa. Tapi soya jgn minum awal2. Lagi sebulan nk beranak bru minum. Cubalah. Saya pn cuba masa kehamilan kali kedua. Baca di fb tips tu. Saya ada susu moeder tu. Kalau awak nak bgtahu la. Bayar pos je. Saya bagi free. Sbb saya beli minum bru 3sachet je.

4y ago

Rasa vanilla je.

Waalaikumussalam, sebelum hamil lagi memang jenis minum susu. Awal awal minum anlene sebab alahan takleh nak telan susu ibu hamil tu. Masuk 2nd trimester minum enfamama coklat, masuk 3rd trimester tukar anlene pulak tapi tak boleh minum banyak nanti cirit birit. 😅

4y ago

Sy sblm peknen pun Memang mnum susu hl ngn susus kurma farm fresh tp skrg mnum hl plain je.. Ni pun tgh cri susu sesuai nk tkr

Isteri saya minum susu Anmum Materna alhamdulilah kandungan dalam susu tu bagus dan harganya xbegitu mahal

Akk minum farm fresh kurma disamping nk naikkan hbg. Susu hl tu pun okay. Susu lain x boleh telan

4y ago

Skrg sy mnum susu hl plain je tu igt nk cri susu lain yg sesuai

Tw hamil trus minum. Minum friso mum sbb dia rs vanilla+ madu senang nk mmbuang

4y ago

Aah

masuk trimester kedua sy start minum anmum materna low sugar..

Awl mgandung mnum dutch lady lowfat.. Then tukar ke hL plain

4y ago

👍🏻👍🏻

7bln... Minum susu kambing kurma lazz... Sedap...

4y ago

Sama-sama sis... 🤗

saya amalkan susu kambing sjk first tahu mengandung.

4y ago

Skrg sy mnum hl plain

saya start trimester kedua minum moeder