hi mommy

tips utk hilang kan kuning

10 Balas

Kerapkan bagi susu kt baby. Kalau baby tidur kejutkan. Lebih kerap baby menyusu lebih kerap dia berak. Lebih kerap berak cepatlah kuning turun. Mcm baby saya 1bln lbh jugak kena kuning. Masuk 3 mggu saya stop bf and bagi susu fm. Lps dh trn sikit saya smbg lagi bf. Sbb saya mungkin breast milk jaundice. Tu saya stop skjp. Tp jgn risau sbb tak berbahaya.

Ambik daun kuchai yg buat cucur tu ramas dlm air suam... Pastu biar kuar air daun.... Tapis dan mandi kan ank ngn air tu.... X melekit.... Insyaallah 2,3 kali mandikan.. Kuning akan kebah

mndi kan dengan air rebusan daun belimbing buluh insyaallah akan ok..ank saya mndi kn pakai air rebusan ni sekali je kuning terus turun..

dulu kaka sy pernh lapkan air arak ke badan ank dia.. lps tu alhmdulilah kuning trus hilng sis

Sy guna air mandian nuraz. Campur dgn air mandian baby, ada sukatannya. Sy beli d farmasi

Kerapkan susu. Baby kuning kuat tidur. Kena kejut susukan

susukan baby every 2 hours

Kerap bg susu

bby boy ke