baby kuning

Mcm mana nk hilang kan baby kuning dengan cepat ya ? Boleh bagi tips x ?

21 Balas

Ibu try minum susu kambing..kerapkan susu baby. Susukan setiap sejam..baby kuning kuat tido jadi memang kena kejutkan bangun untuk menyusu. Baby saya prolonged jaundice..sebulan gak baru hilang kuning..ibu teruskan ja penyusuan..slow xpa..yang penting turun..

Bagi mandi dngn air biasa letak sirap sikit, jngn banyk nnti merah baby pulak. Alhamdulillah try kat baby kuning mesti trn. Smpai nurse bagi thu ta pyh dtg lagi. Sebb trn bnyk

My baby within 1 week alhamdulillah da hilang.. Mommy consume kurma, anggur hitam, minum air secukup nya and selalu bf baby.. InshaAllah, kuning akan drop cepat.

Bg susu byk2.. Pagi2 buka lgsir luas2 biar kena matahari pagi.. Bkn jemur tau .. Sy buat gitu .. Tp depends on immune baby awk sis .. Sy 3hari hilang kuning

Ibu Mkn kurma.. Kerap kn susu bby.. Sya mse kat NICU dlu.. 2jam skli nurse sruh pg susukn bby

Baby sy . Sy mandikan dia dgn air sirap. 5x ja pi check kuning dh hilang .

saya minum teh kundur dan air cap badak dan kerapkan akan mnum susu bdan

kerap minum susu bdn, jgn kerap sgt tidur ajak baby bermain

Mak sy mndy kn bby dgn daun belimbng buluh n daun dukung ank

9mo ago

Jual kat mana daun tu

Mndikan dgn air daun kucai or ambik ubat homeopati..