-ve

Hi all there.. saya dh 2 thun kawen tp msih blom ada rezeki nk dpt chya mata.. tp blom niey dh period dh delay 3 hari.. td 1st time test pregnancy test tp -ve.. nk tya sebenarnya nk test niey kna waktu pagi shja ke? or mmg kna tggu betul2 lewatsemngh baru boleh test.. help me ?

14 Balas

Jgn duk pikir bb.tkot lambat dpt..mkin tnggu mkin pikir mkin x dpt..sy 5thun duk pikir duk tnggu jgn la piod..tp bila lambt piod n -ve sndri stress..last berharap bln 5.2019..pastu raya bln 6.2019 sy diet wlopon x nmpk gmuk tp nk cntik.pastu bln 7turn 8kg n piod n trus beli tiket flight nk anymoon pd 6.2.2020..skli bln 8 piod kuar coklat2 + sngugut kuat sbb sy xde sngugut..air liur byak tibe2..sy pikir hormon kot jd gini sbb sbokk diet..hri ke 4 ps hbis coklat2 piod tu trus cek upt sbb pgi tu skit buah dada lak mcm dihiris2 tup2 upt pekat sgt 2line.mengigil tauuu sbb sy da x pikir nk bb..arini 4.2.2020 n lusa flight sy n sy da 31w skang ni n sy postpon jela flight sy amik trikh lain.smoga urusan awk diprmudahkn.enjoy your life

4y ago

amin2.. semoga Allah mkbulkan.. kuat betul ujian sis.. akhirnya muncul jugak pelangi dlm hidup sis.. Thanks sis kuatkan smngt sya niey.. hehehehe 5 thun tu lama tu.. Alhamdulillah sis.. Rezeki Allah tu sntiasa ada.. kita yg kna usaha kan?

Sy masa first pregnant mengharap sgt,,,every month beli upt ,,,end up still -ve..lepas 2 mcm rasa down la juga...terus malas nak pk..then ada 1bulan sy lewat period sampai 7hari...check2 +ve... alhamdulillah...tp xkekal lama...kandungan sy gugur masa 5w...sedih sgt2...sebab terlampau mengharap kan..tp motivate diri sendiri...maybe bukan rezeki sy...lepas 5bulan n alhamdulillah...Allah beri sy rezeki pregnant...skg dah 37w.. menghitung hari...huhuhu...sy harap sis sentiasa sabar n keep doa...in shaa Allah semoga ada rezeki anak utk sis...☺

4y ago

Aamiin...tq ☺

Period cycle mmg teratur ke tiap bulan? U cuba research pasal ovulation proses.. if period teratur dan awak bersama semasa “ovulation” ada peluang utk sperm melekat pd telur.. huhu tak tau nak explain mcmna.. kat farmasi or watson or guardian ada jual ovulation test.. bila ada 2 line kua maksudnya awk tgh subur.. waktu yg sesuai utk bersenyawaan... InsyaAllah.. i 3 bulan mencuba.. masuk 4 bulan baru lekat... mmg rasa stress jgk xdouble line...

4y ago

period i teratur.. selalu lewat sehari 2 mcm tu jaa... ahh ada bli untuk test ksburan tu.. xpa sis.. sis doakan sya lekat yaa.. heee

Sy check upt bila kelam kabut delay period 2-3 hari. Result awal tk berapa jelas. Nampak samar. Sy tk putus asa. Sy tros check lgi tapi awl pagi bila bngun tido tros check. Resultnya +ve. Kmudian hari, sy sakit bwh perut mcm sengugut. Sakit brpanjangan. Bila check up kt hospital, result masih kantung. Nasib tk ada apa2. Alhamdulillah skrg 29 minggu. 😊

4y ago

Insya-Allah. Jika ada rezeki, mesti lekat. Moga sis dpt zuriat tahun ni. Aamiin..

Sis jangan sedih. Saya penantian setahun. Lewat period 2 minggu baru dapat upt positive. Kalau awal awal mengandung, better check air kencing pertama lepas bangun tidur. Then kalau dah naik double line, lepas pada tu cek lah waktu bila bila pun tetap naik double line.

4y ago

owhh okay2 pham... baik2 nnti sya check kalo period delay lagi.. aminn sis.. sya hrap ada isi bulan niey.. tp xletak hrapan tggi takot kecewa.. amin sis.. semoga diizinkan Allah swt

Sebenarnya, kalau terlalu mengharap nk preggy mmg hormon kita akan terganggu, sy dlu pon mcm 2, tiap kali test -ve je. Bila dh stop mengharap baru confirm lekat. Time 2 baru la terkejut.. InsyaAllah ada rezki.. Jgn stress² ok. Sy doa kn sis cepat dapat rezki aamiin

4y ago

heee amin.. in shaa Allah sis.. 😬😬😬

Seeloknya test masa pagi baru bangun tidur tu. Tak pe sis, kalau period Masih delay boleh try lagi nanti. Saya doakan moga Ada rezeki baby untuk sis , aamiin..

4y ago

Sama²..

Mcm saya lambat period sebulan baru cek.. Alhamdulillah.. Cek Kandungan 8minggu.. Sebb saya oeriod tak teratur.. In shaa Allah ada rezeki awak.. 😊

4y ago

wahh tahniah.. tu la.. xpela sya pon xbk mnghrap sngt,.. follow the flow shja.. sja jaa check smlm sbb delay.. hee baik sis.. semoga ada rezeki kali niey 😊

saya masa mula2 test upt kul 2petang naik double line dua2 terang lewat sehari period masa tu.. tgk pada org jgk kot sis...

4y ago

yela kan.. depend org jugak kot.. heheeh baik2

Cuba check doktor, ada mslh x dlm Rahim kita.. Klu xde, insyaallah, usaha lh

4y ago

cadang nk jumpa dr jugak nnti.. in shaa Allah sis.. saya cuba.. terima kasih yaaa