Kehamilan pertama

Sy test upt jam 5pg td dah delay period 2 hari cuma nk tnye normal ke rasa sakit perut cramp mcm nk period tu? Risau pulak nk excited sbb last year dpt result +ve camni jgk cuma yg last year tu sy test upt awal seminggu before period huhu tp at last dtg period. Please help me semua. Terima kasih ❤️#ingintahu ##firstbaby #bantusharing

Kehamilan pertama
12 Balas

Ahla dlu sya pernh try yg mcm , period bru limps 2 minggu, tpi dya dah 2 line, line 1 tu dya smar" terng skit lah,sekli esok pginya and seminggunya lgy sya chek lgy tda, last" beberapa hri kemudian sya period sedih rsanya, alhamdulillah sleps sya period seminggu selang beberapa hari tak silap sya pgi bchek dekt swasta sebb bwa perut asik sakit jk, dokter sempt lgy kena kn sya ahahha rupanya ad seketul baby yg msih berumur agak awl sekrng bru 3 bulann lebih, semoga baby kta semua sihat" shja dlm lindungn allah aamiin

12mo ago

Aamiin

normal sbb rahim tgh nak mengembang. mmg boleh kata trim 1 ni akan byk cramp2 tu. jaga diri jaga makan jgn buat kerja berat2 ya. selagi takda bleeding, spotting insha'allah semua ok. nanti cukup minggu boleh scan & buat buku pink. Alhamdulillah & tahniah! hadiah hari ibu🤍

12mo ago

Alhamdulillah. 2 tahun sy ttc akhirnya anniversary tahun ni cukup bermakna utk sy Dan suami. tq for advise 🥰

Sy pernah cek msa lewat period 3hari.. tp msa tu X berharap sgt sbb tgah sakit perut mcm senggugut sakit dye.. tp upt naik 2 line .. lepas 2hari mcm tu sy cek lg pakai clear blue .. dan result mmg betul² pregnant. 🥰 Semoga ad rezeki utk awak

12mo ago

Alhamdulillah. Rezeki Allah mmg tak pernah Salah alamat 🥰

tahniah sis ... nanti sis gi farmasi beli folic acid....makan setiap hari sbb elok untuk perkembangan kandungan yg awal2 pregnant...take care 😊 jngan angkat benda berat2 dan bnyakkan berehat k😊

12mo ago

Alhamdulillah terima kasih sis. In Syaa Allah tq utk advise ❤️

tahniah. normal. saya pon cek lepas delay 2hari. sakit senggugut nak datang haid. tapi darah tak turun turun. sekali naik 2line terang. alhamdulillah dah 13w sekarang.

12mo ago

jangan risau. jaga diri. jaga emosi. kalau boleh start acid folic sementara nak cek semula upt.

sis tunggu dlm 1 minggu sis upt balik, kalau still 2 garis , congrats 👏🏻 sis.. lagi bgus sis guna brand clear blue, ada jual dkt watsons.

12mo ago

Alhamdulillah hadiah anniversary paling bermakna tahun ni. 2 tahun ttc. tq for advise ya sis 🥰❤️

Normal. Saya dulu seminggu delay period ingatkn nk period sbb mmg sakit cramp mcm period pain kejap2 dtg. Rupanya dh ada penghuni.

12mo ago

huhu tulaa. even cek upt +ve bila rasa cramp ni selalu risau takut period keluar. harap ada rezeki Kalini utk timang anak sendiri 😢

waa. tahniahh.. doakan rezeki sy plk lpas ni☺ semoga ibu dan kandungan sihat

12mo ago

aamin.. tqq.. sy bru 1thn ttc..1x chemical pregnancy.. kali kdua xmmpu brthn😢

Normal cramp2 kalau awal kehamilan. Janji xde spotting xde bleeding InsyaAllah ok..

12mo ago

Okay baik. Tq atas info sis 🥰

tahniah sis.. jaga diri baik baik sis.. normal sis cramp perut tu..

12mo ago

terima kasih sis. In Syaa Allah ❤️