Perut besar

Tekanan betul mengandung kali nie...kandungan baru 6 bln tp perut nmpak mcm dh nk bersalin...pergi mana2 mesti org tegur perut nmpak besar sgt...ada x mummy2 dlm nie mengalami situasi mcm sy....

51 Balas

Kenapa nak stress? Patut rasa bangga lah perut besor berkemungkinan anak pon besor sihat. Bangga la, orang lain perut kecik siap kena kutuk anak tak cukup zat. Kalau saya la saya cakap "Besar kan?? Hehehe baby pon besar ni nanti mesti gemuk²". Takyah down sangat, orang kalau dengki dia cakap je apa² dia rasa bleh sakitkan hati kita. Perut besar ke kecik ke tak salah. Bersyukur je baby tu sihat. Buat apa susah² fikir pasal orang lain? 🙄

Saya ngndung no 4 org ckp ngndung kembar ke. Nk dkt due ke pdahal br 6bln..ble jln ke brg jatuh ke org sekeliling tgk kita..ade yg ambil berat depa tolong..depa kata da sarat larat ke jln?.boleh ke tu dik?..eh.eh.eh..aku br 6bln la..sabauuu jela..bpe juta kali klua org tego ngndung kembar ke...kita amin.....jela..berat kita dr 53kg-80kg🤭besalin 39w2d berat bby 3.50kg

Sy org tegur perut kecik. Mula2 sy stress sbb yg tegur tu mostly anak 2-3, jd rasa mcm eh salah aku ke perut kecik. Tp bila doc scan semua ok alhamdulillah. So dari situ sy mcm lantaklah org nk ckp kecik ke yg penting doc kata ok, sy lg nak dgr ckp doc 😊 lgpun doc scan, org tgk gitu je.

Ahahha sma lh sis.. Tp beza nya sy org ckp prut kecik 😆 smpai ada yg kata sy makin gmuk dorg xprsan pn sy mgndung 😂 pdhal dh nk dkt due nhe, dh 9bln..mcik2 bwang siap sindir2 lg suh bsenam kuruskn bdn🤣🤣 nti somi lari ktanye😂

😅😅😅knpiuse sy.. bila perut kcik org nk perut bsr ms preggy..bg org nmpk preggy..+ bby bum. tp bila perut bsr pn ada juge ea org pertikaikn..Allahu.. npe la netizen brsikap mcmtu an. Sies xphm ..(smbil geleng2 kepala)

Tak yah dengar ckp org.. saya dh pregnant 29 week perut kecik je .. org tegur perut kecik lah ape lah.. buat dang je.. yg penting beby dalam perut sihat.. sbb kita yg gi klinik check up so kita tau keadaan beby kita.

Sama dengan sy..baru nak masuk 5 bulan tapi mcm dh sarat...org tegur knp besar sgt lah...it ini lah...sy senyum je walaupun makan hati sikit....xpe sis...janji anak kita sihat n kita jaga baik2😘

Sama la hahahahah macam anak first tu masa baru hamil dia 6 bulan org igt sy nak beranak.. Sy cakap dengan dorg semua tak kisahlah janji bby sihat..nanty sy dah beranak i tell you😂😂😂😂

Jangan risau dan ambik port kata2 orang. Yg penting sis dan baby sihat. Semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

Peduli orng ckp sis,sya dlu pun orng ckp besarnye perut,tpi baby lhir besar gak 3.32kg,tpi sya suka comel je,prgy yng no 4 ni bru nk msuk 12 minggu pun mcm dh 4 bln,tpi ada sya kisah😊😊