perot kecik...

Cma nk tnye....rmai ckp sy mengandung 6 bln tp perot nmpak kecik....adkh ia normal...sbb sy berbadan kecik....mcm dlm gambar...

perot kecik...
62 Balas

Sy pun alami benda yg sama skrg..7bulan perut msih kecik..and ramai pn xtau yg sy pregnant..and family belah suami ada cakap kecik nya perut ,baby tu besar mana laaa nnti..bila ckp mcm tu mmg trsa tkut pn ada..tp mudah mudahan baby sihat..sbb sy pn xtau skrg ni perut xmcm org lain..mybe sbb ank first kot..enthlaaa sndri nk ckp pn xtau sbb perut nya mmg xnk besar mcm mummy lain..

bdan sis lebih kurang mcm sy jgak kecik.. bila mngandong org kata, tgk kita ni mngandong mcm x mngandong ja.. tp normal bila scan baby sama ja mcm org yg mngandong perut besar tu.. tu semua kuasa allah.. erm kdang mmang trasa jugak lah.. xpa sis kita geng biar bdan kecik bagai pon..

Normal, saya pun macam awak, saya sekarang pregnant 5 bulan, tapi still leh pakai saiz xs lagi masih tak nampak perut, kadang risau juga, tapi scan berat baby normal alhamdulillah, tak yah fikir pasal perut yg penting baby dlm kandungan sihat..

5y ago

Ok...insyaallah sis...tq

Depends org jugak sis. Macam saya bdn kecik je rendah orgnya🤭 Anak pertama perut takberapa nampak sangad tapi kelua2 baby besar 3.2kg(boy) Yg kedua ni perot besar memang nampak tapi kelua2 jee baby kecik 2.72kg(girl)

Anak first ke sis? Kalo ank first normal sis.. Sy pun jnis bdn kecik.. Da sarat mgndung nk tgu hari pun, org ckp perut kecik.. Tp bsyukur laa. Sbb xde strectmark. Ank2 smue sihat.. Now tgh preggy no 3.. Hihii.

Normal . Sy masa anak pertama dulu 7bulan baru nampak perut tu pun kecik je tapi bila dh lahir normal je besar dia . Lain pula dgn anak kedua ni 4 bulan dah nampak perut timbul pakai baju besar pun😂

Ok la tu perut kecik. Sy baru masuk 5 bulan dh dgr org ckp perut besar 😆. Kita jenis perut tebal + skrg susah nk buang air besar. Haa makin besar la nmpk perut. Tak suai dgn usia baru 5 bulan.

Ala..abaikan je la kate2 org tu.sy pon penah kene mase tu bawu je 4bln mn la nmpk sbb ank 1st.leh kate diewg 3bln baju semua da xmuat la..pewot beso la😑msg2 xsame.bdn laen2 kan😀😊

normal. sma sy dl. Ank no 3 kecik je perut. Smpaikan sendiri pon konpius preggy ke X. Kuar baby boy. Tggu hari pula mcm 5bulan. Bsalin normal.baby pon sht

Saya badan tinggi pun perut kecik sekarang saya dh ngadung 6 bulan ank no 2..bila org tanya saya jawab dh 6 bulan semua x caya sbb perut kecik..hehehe..