Sy prgnt 6 bln..ramai tegur kedudukan perut turun ke bawah mcm nk bersalin dh, normal ke

8 Balas

Normal sis, lain org lain fizikal nyaa. hehe, mcm sy plk jnis chubby, bila cakap prgnant 8 bln msa tu org tak cya lak, bila kita aktif lebih pulak lgi dorg nak kata, haha, tapi sya jenis bukan heran org ckp ap, kahakah. Saya selamat bersalin bln 6 hri tu, lps brslin pun org duk ckp itu ini, sbb luka czer sy trbuka, mula stress org ckp x jagq pntang la ap, pdhal suami n mak sya jaga sy baik sngt. tapi nk jdi, luka sya trbuka n kena infection, lagi la bnyak mulut org2, mak n suami sy yg jaga, tak prnh kata ap pun, sikit pun tak bising. hahaha. Hadap je la sis, org ckp ap, hehe

Normal je, smua org pnglaman x sma dlm hal ni. saya perut 34/35w ramai yg tegur dah turun sgt tinggal tunggu hari je, ha masuk je 36w baby keluar. Tp masa bnyk org bagitau tu sy mmg dah rasa baby nak keluar pun sbb rasa sakit sgt dah kat bawah tu even nak jalan sikit2. So klu awk belum rasa apa2 sakit apa2 semua ok je, percaya je kat instinct awk tu awk yg lebih tahu badan sendiri..

Allahu. Normal je. I pregnant termsuk yang sekarang, 4 kali pregnant. Semua bentuk perut lain2. Baru 6 bulan sebokkk je diorang ckp perut mcm nk beranak. Buat tak tau je sis. Enjoy your pregnancy. Pedulikan apa org cakap. Jnji awak sihat baby sihat 💕

Normal sis , saya pun sama 6 bulan lebih org ckp perut dah turun sekali dgn mak sy yg ckp perut turun nak bersalin dah , kita punya ghisau taknak bersalin awal .. alhamdulilahh tak bersalin pun kandungan pun dah 8 bulan skrg 😀

normal je. abaikan je orang2 tu berkata2. apa diorang ada mata ultrasound ke boleh nampak baby tu dah engage nak bersalin ke belum? nice jugak takyah sesusah awak gi check up selalu

normal, saya anak kedua pun perut kebawah mcm dah nk bersalin padahal baru bape bulan 😂

normal je. as long as kita tak rasa sakit nak beranak, abaikan je mulut2 orang

Ignore lah drg tu time pregnant kne byk pekakkn tlinge