Perut kerap mengeras!

Hi momies, nak tnya nie skrg sy dh masuk 37w6d.. first mom.. dlm 2 hari nie perut mcm mengeras jerrr, tak mcm sblum nie, dtg dn pergi.. lepastu sakit perut, pinggang dn bawah perut, tp dtg dn pergi la, tak kerap.. cuma perut mengeras tu jer dh nak 2 hari.. baby plk masih aktif gerak kat dlm.. tanda2 nak bersalin tak tu??

2 Balas

Momyyy kita samaa. Tp kita 37w5d. Baby mengerasssss 2 hari dah tapi tanda2 takde lg. jd berfikirrr fikir nak pi check hosp

ye dh nk dkt brsalin semoga dipermudahkan urusan pe2 blh trus ke hospital.

4mo ago

dh bersalin dh sis.. terlebih due 40weeks6day 🤣.. bayi dh dkt 1 bln skrg..