Berpantang sorang ii

Takpe ke klau berpantang sorg ii? Sbb my mum dh lme meninggal so sye mmg xde spe ii yg leh jgekn time pantang mak mertua pon x nk jge alasan nye sbb anak ii die rmai kt umah la ape la terasa haty tpi xpela...so just nk tau nnty time pantang ape je kne buat ape yg xleh buat and kne elakkn mkn ape? Doakan sye semoga sye kuat time bersalin nnty and boleh berpantang sorg ii☺️

35 Balas

Saya pun pantang sendiri sis. First week tu mmg husb yg jagakan dia ambik leave 7days. So after that saya dah start pantang sendiri, masak sendiri semuanya sendiri. Dalam seminggu tu pun luka saya dah kering and x sakit ( bersalin normal ) . Pasal pantang makan tu disebakan saya yg masak sendiri everyday same menu je saya buat sup sayur simple janji perut kenyang. Lagi time anak kuning elakkan je lah makan bawang putih, black pepper, halia and jamu. Sis banyakkan makan makanan yg sihat je buah pun makan. Makan sayur yg tambahkan susu badan. And yes saya lebih prefer pantang sorang sbb saya tak suka serabut kalau ada yg sibuk2 masa saya berpantang