tiada waris hamil 9 bulan

Hye mommies,klau hamil ank luar nikah nnty lps bersalin dkt hospital gov klau nk discharge kne ade waris kan...klau xde waris mcm mne ye sbb saye mmg xde mak ayah dah pakcik makcik pun x prnh amik tau mmg lost contact selama ni pon sye hidup sorg ii je semua tanggung sendri...mcm mne ye? Tapi sye nak bby tu sye xnk bgi jkm boleh ke? Spe yg boleh tolong sye discharge nnty ye selain waris seperti pakcik makcik sye? Sye ade niat untuk kawen lps abis berpantang...lelaki tu pun nak bertanggungjwb die pun nk jge ank die tu..mak die pun okey tapi tula sye pening bab waris tu je ade cadangan lain ke?mak tunang sye tu boleh ke tolong sye discharge sbb sye mmg dh xde spe ii selain diorg..tunang sye dgn mak die jela ctc pling rapat pun🙂#firstmom #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu

20 Balas

tunang xboleh jamin rsanya,xtau la,sbb sy hritu bf xboleh jamin ,msuk nk jnguk dlm wad pn xboleh,bakal mk mertua boleh jamin,tpi bkal mk mertua kena bt surat angkat sumpah, tuje,sbb dia bkn family sbelah kita..Sy hritu mk ngn abg xboleh nk dtg, org jkm tu ambk no fon mk,bkal mk mertua ngn abg nk sahkn yg dorang thu sy preg,brsalin n nk jga sndri ank ..pastu tnggu bkal mk mertua g bt surat angkt sumpah tu jela,slagi surat xsmpai kt hospital,slagi tula kena than kt hospital😅 pastu xde ap dh

12mo ago

tak pasti laa..sbb mk mertua sy g bt sorang..nk tnya dia pn,xbrani😂 nk kluar hospital Sy trus pass je surat tu kt nurse dpn, xbca or tgk detail lngsung..tpi sbelum tu dia kena pegi pejabat org jkm tu dlu..kt dlm hospital jgak..pstu dpt surat yg kna ambk cop dri pguam tu..dorang mntk detail pngenaln dri kta ngn org yg nk brtnggunjwb(mk mrtua) je kot..sbb xde bnyk surat pn,2 keping je mk mertua bawak msatu,trmasuk photocopy ic dia,3 lai jela ..

boleh mintak bakal mak mertua & tunang awk, incase jkm soal apa2, mak mertua tu dikira backup besar dah sbb ckp nak kawen kan.. jkm xkan sesuka hati ambik anak awk, dorg just nak pastikan baby tu cukup segalanya je. semoga dipermudahkan ya 🫶🏻

12mo ago

ouh yeke...terima kasih ye

moga dipermudahkan urusan awak dan baby. moga awak & bakal suami dilembutkan hati, diberi hidayah untuk bertaubat atas dosa lepas. make sure bertaubat, solat taubat etc. kahwin tak hilangkan dosa yang dah lepas tu. jangan ulang dah tau. moga Allah jaga 💜

pgalaman sy 2013 katil sblah sy budak sekolah bsalin,waris x ambik tahu.,JKM yg mai discharge dia, kcian sedih sy tgk..lps tu x tau la mcm mana keadaan dia.. hrp kes awak bakal mertua gn tunang blh settle gn JKM..

semoga dipermudahkn awak sis..mse nk nikah nnti kalau ayh awak x nk jd wali.awk kne guna wakalah wali..kira surat yg menunjukkn ayh awk bg org lain yg walikn..

9mo ago

Klau nk kawin nti kne pakai wakalah wali hakim....sbb ayah awak dah meninggal dunia...

sebagai yg berpengalaman. bkn nk discharge ja nk waria. tpi nk bersalin pon perlukan waris. tkpasti klau mak tunang tu boleh ke tk. sbb hritu kwan saya mmng nk yg kndung.

semoga urusan kalian dipermudahkan & diberi hidayah taubat atas dosa lalu.. Moga selamat lahirkan baby soleh yg menjadi Khalifah ALLAH SWT yg berguna dunia akhirat.

Hi awk sya pun bru lps bersalin sama kes mcm awk jgk , tpi waris saya bakal suami saya la .. dia yg uruskn semua , ats 18 jkm tkkn amik anak awak .

9mo ago

01139218856 ni wssp sya

selalu nya yg xde waris ni jkm akn discharge kn. cuma kne ade bukti yg btol2 xde waris. mcm contoh sijil mati ke ape ke.

12mo ago

waris cik ni skng mmg dh meninggal dunia. mmg dh xde waris kiranya. selalu kes mcm nii jkm discharge kn. hal bby tu x pasti. boleh ajk mak tunang masa nk discharge tu sebagai penjaga awk.

Kenapa tak suruh dia bertanggungjawab sekarang je? kalau nak kahwin boleh je sampai awak 9 bulan pun still boleh kahwin

9mo ago

bertanggungjawab dgn kahwin je ke?