barang berpantang

Asslm mommies, sye dh msuk 9 month due date 22/08...brg baby semua settle dh tpi brg berpantang satu ape un xde lgi sbb xtau ape je yg diperlukn...lgi satu kalau boleh nk beli yg betul ii penting je sbb budget x brpe nk ade...mommies leh tolong listkan brg ii pantang ape yg btul ii penting?🫠#firstmom #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu

6 Balas

Saya prepared yang betul2 saya guna je. Cl pun ambik untuk urut badan dengan susu je. Urut susu penting kalau bengkak perit wak. 1. Tungku murah2 je di shopee. Supaya darah lancar. Berguna untuk lancarkan susu juga. 2. Set sariayu. Saya ambik set malas nak pikir. 3. Saya standby ubat sembelit sebab lepas bersalin normal ibu2 ada sembelit. 4. Bengkung murah je di shopee. Sebab taktau czer atau normal. Nanti tak boleh pakai bazir je. Beli di shopee je sis. Saya beli semua barang baby n ibu kat shopee je. Inshaallah terjamin je kualiti tu. Kena banyak survey. Selagi boleh jimat kena jimat. Nanti baby keluar banyak lagi nak pakai duit.

- set fatimah sitz bath kit (bertangas) - bengkung lilit2 ada zip tepi - sariayu (krim param, krim pilis & krim tapel) *kalau nak jimat set fatimah tu, sis boleh beli dia punya herbal wash dia, yg penting sis ada besen besar & garam himalaya sendiri kat rumah. cm sy terlajak beli one set 😅. padahal murah je kalau beli kat luar garam himalaya tu.

Wslm..sy pon 9month, first pregnancy sy beli yg btl2 perlu je, yg set sariayu tu sy xbeli set pon, bli yg tapel tu je yg sapu kt perut, herba uncang utk rebus buat mndian tu, sabun herbu, bengkung yg murah2 je, dan garam bukit dan uncang herba utk bertangas tu je utk cpt sembuh luka bersalin nti..sy pon bajet2 jgk...

Saya amek CL utk 10 hari, lepas pd tu utk pakai sendiri sy beli bengkung, set berpantang Nona Roguy yg ada air herba, pil, krim barut n minyak panas dia. Pastu beli sitz bath dekat shopi, beli garam bukit and epsom salt utk buat rendaman faraj..

sy hanya ambil ubt jamu manjakani, pilis,param,tapel,mandian herba,sabun manjakani utk sembuh luka bwh cpt dn bengkung dn itu shj yg lain cuma pemakanan shj kena jga

Sy beli losyen panas, sabun herba dgn krim pilis saja. set ummialya. tu yg btul2 guna la. sy beli bengkung tp xpkai sbb bsalin emergency czer..

10mo ago

brpe ek semua tu..