Kena seluk

Tadi pukul 3.50pagi mcm ada rasa leaking. Taktau sama ada air ketuban atau air kencing sbb masa tu baring and bila bgn dah stop. Byk juga yg keluar. Sy try bau tp takde. So sy prgi je hospital check tkut2 mmg leaking. Check contraction mmg ada tp bila seluk, jalan blm buka. Sakit ye kena seluk. Sampai keluar darah. Mgkin luka. Lpstu dktor suruh balik. Start dr balik tu perut mmg sakit smpai ke pinggang. Mula2 mcm 5mnit skali. Lama2 dia dah jd makin kurang. Mungkin ke ni tanda2 nak bersalin dah dekat? Ni 37minggu5hari. Berdebar rasanya.

11 Balas

Sy dlu sakit2 biasa terus pi hosp sbb 1st baby xtau sakit bersalin yg betul2 mcm mana, cek mmg ada contraction tp sikit2 je. Doc seluk mmg smpai berdarah sy tgk glove dia tp bacaan baru 1cm dan doc suruh balik. Smpai je rumah contraction tu makin skit smpai menangis2 sy maybe sbb kena seluk tu. Pi toilet tgk2 darah berlendir2 keluar sbb kena seluk kot. Terus pi hosp tp bukaan masih 1cm. Azabnya rasa kena seluk byk kali. Sbb kan sy sakit sgt2 and dah overdue, doc tahan ward. 2hari ddk sana bru bersalin 😂

5y ago

Kan sis kena seluk tu dah sakit. Lepas seluk terus sakit kat perut. Lama2 makin kerap.

Klau leaking knpe doc tak tahan ward? Mcm sy dlu leaking bukaan bru 1cm doc da tahan ward sbb klau leaking bhye nti baby jngkitan kuman, sy dlu doc lambat on antibiotics baby sy lahir kne jngkitan kuman 7hri duduk nicu..

5y ago

Hospital UIA kuantan.. dia kata macam bukan leaking. Tp sy dh tgk mmg kaler putih dan tak berbau. Pastu ada lendir. Dia sruh balik. Lpstu esoknya ketuban pecah habis campur contraction dgn darah. Tak lama tu bersalin. Alhamdulillah.

sy leaking takde langsung tp sakit 10 min on off. dan jalan pun tak bukak lg time tu,. klau bole tak yah balik. minta stay wad

5y ago

Thank you sis

Selalunya klu Ada leaking Dan kena seluk,Ms seluk tu doc dah bg trik BBY bg turun bawah skit....xlama lg sis besalin la tu...

5y ago

Ohh yeke. Patut lah lepas kena seluk rasa sakit2 kat perut. Lama2 contraction makin kerap. Thank you sis 💕

waaa dh knp doktr nk seluk.. kne muncung itik pun dh meraung.. eee s

5y ago

Hehe terima kasih 💕

tanda dh tu. standby barang. klau boleh minta stay wad.

Mcm sy sis leaking xde

Better baik sis g spital blik

5y ago

Aah sis. Sy tunggu subuh esoknya sbb ketuban btul2 dah pecah. Alhamdulillah dah beranak

bawa ke klinik periksa..

5y ago

Iye sis sy dah pergi hospital..

Da boleh standby