alahan

Sye dh masuk 3 months dah pregnant...tpy alahan still ada....tiap2 hari muntah...and tiap2 jam muntah...mkn pun x lalu...berat makin menurun...ubat vitamin untk baby kadang2 mkn kadang xleh nk mkn....ada sapa2 blh tlng x bg pendapat nk bt mcm mne blh kurangkan alahan nie....

7 Balas

sis cuba makan bubur dulu..mnum sup2...try makan benda manis or asam..sya pun dulu mcm sis..asyik nak melayan perasaan tido je...rsa pening tu...rasa loya..semua nya bercampur..cuba sis..try dulu..tdak bole juga tdak mkn ubat msti makn..sbb 3 bulan ni baby da mulai membesar dan perlu kan zat..sis mnum ubat dengan jus oren ke...ilang kn bau tu...jgn layan perassan tu sis..kesian kat baby sis

Sy 6 bulan baru habis alahan. Mmg seksa kan alahan ni. Awk kena mkn kerap, tp kuantiti yg sikit. Jgn biar perut kosong. Klu tak nanti jd gastrik pulak lg susah. Jgn mkn bnda berangin.

Try and error semua jenis makanan sis. Klu xleh juga at least minum air huhu.. 1 lg cuba usaha utk buang angin dr badan. InsyaAllah loya berkurang. All the best sis

cuba jus mamariam. Saya mnum dri start alahan, sikit2 dia hilang. alhamdulilah now bdn bertenaga sikit, mual loya dh hilang cuma jgn nak layan sgt mual2 nya ni.

Kena tgk juga pemakanan kita..jgn mkn bnd2 berangin..cuba mntk ubat tahan muntah dkt doct..kerapkan mkn..semoga sis sihat dan enjoy pregnant ni..

Try makan buah2. Kena try and error. Badan lain2 kan. Kena try makanan apa yg sesuai dgn selera alahan sis

Sy 5 bulan loya,sy mkn bubur ja 5 bulan tu,alhamdulillah boleh masuk..klau benda lain mkn jdi loya